İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenen törende il genelinde 522 okulda 94 bin 539 öğrencinin dersbaşı yaptığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Büyük, her yönden gelişmiş güçlü bir Türkiye hedefine doğru ilerleyen ülkenin en büyük umudunun okul sıralarında oturan çocuklar olduğunu, çocukların geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamak, tüm çocuklara en iyi koşullarda eğitim imkanı sunmak, tüm okulları bilim ve teknolojideki yeniliklerden yararlanabilir hale getirmek için var güçleriyle çalışacaklarını, çocukların okul öncesi dönemlerinden üniversiteye en iyi koşullarda yetişmeleri; donanımlı, birikimli, dünyayı takip eden, çağımızın yeniliklerine hakim bireyler olarak hayata atılmaları ülke ve yarınlar için büyük önem taşıdığını vurguladı.
Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerin yeni eğitim öğretim yılını tebrik ederek eğitim öğretimin ülkemiz açısından önemine sık sık vurgu yapan Büyük, “Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru yol alırken, ülkemiz büyük bir değişim ve dönüşümün içinde. Yüzyıllar boyunca tarih yapan bir milletin vatanı bu coğrafya, nice zaferlere, nice başarılara tanıklık etti. Hiçbir zaman boyunduruk altına girmemiş bu toprağın evlatları, verdikleri bağımsızlık mücadelesinin bilinciyle, büyük bir vatan sevdasıyla çalıştı. Millet olarak 2200 yıllık bir devlet ve ordu geleneğine, 1400 yıllık bir medeniyet müktesebatına, 1000 yıllık bir coğrafi devamlılığa sahibiz. Bu kadim tarihin en önemli vasfı, birlik ve beraberlikle hareket ettiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunun, ulaşamayacağımız hiçbir hedefin olmayışıdır. Daha 100 yıl önce Çanakkale Zaferi’ni ardından İstiklal Harbi’ni millet olarak birliğimiz ve beraberliğimiz sayesinde kazandık. 15 Temmuz’da yine milletçe tek vücut olarak hainlerin karşısına dikilerek neticeye ulaştık. Bu vesileyle gerek 15 Temmuz kalkışmasında, gerekse terörle mücadelede şehit düşen vatan sevdalılarını rahmetle anıyorum” dedi.
Büyük ayrıca Türk milletinin 100 yıl önce hangi idrakle Çanakkale’de mücadele ettiyse 15 Temmuz’da da aynı kararlılık, kudret ve inançla hainlere karşılık verdiğini ifade etti.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim