Turgut Özal Konferans Salonu’nda önceki akşam gerçekleştirilen toplantıya Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Zengin’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Zengin, dünyanın birçok ülkesinde kooperatiflerin, yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimini teşvik etmek amacıyla sağlanan destekler sayesinde, dünya temiz enerji üretimine katkı sağladıklarını hatırlatarak, “Özellikle Avrupa’da, enerji ve kooperatifçilik politikaları ile uygulanan olumlu teşvik mekanizmaları, kısıtlı ekonomik imkânlar ile kurulan yenilenebilir enerji kooperatiflerinin gelişimi için önemli bir itici güç olmuştur.” dedi.

Seydim’de satın aldıkları 25 da. arazi üzerine, ilk etapta 500 kw güneş enerjisi santrali kurulması için TEDAŞ’tan yatırım izni alındığını bildiren Seyfettin Zengin, imar ve ruhsat çalışmalarında son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Çorum Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Zengin, Kooperatif hakkında şu bilgileri paylaştı:

“06/09/2017 tarihinde 1 yaşını dolduran Çorum Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi ilimizin ilk enerji kooperatifi olmanın gururunu yaşamaktadır. Enerji kooperatifçiliği ülkemizde 1 yıllık geçmişe sahip olmakla beraber emin adımlarla gelişmektedir. Bu güne kadar farklı illerde 20 kadar enerji kooperatifi kurulmuştur.

Kooperatifimiz 20 kooperatif içerisinde yatırım yapabilecek noktada olan tek kooperatiftir. Bu durum ülkemiz için enerji kooperatifçiliği alanında örnek ve lider konumuyla sorumluluğumuzu artırmaktadır.

İlimiz Seydim Beldesi sınırlarında 25 da. arazi satın alınmış, ilk etapta 500 kw GES tesisi kurulması üzerine TEDAŞ’ tan yatırım izni alınmış olup imar ve ruhsat çalışmaları son aşamaya gelmiştir. Toplam yatırım tutarı 500.000 $ dır. Şu anda 67 üyemiz vardır. İleriye dönük planlarımız elektrik enerjisini bedava kullanan, binlerle ifade edilen üye sayısı ve 5000 kw Güneş Enerjisi Santrali tesisi yanında Rüzgâr Enerjisi Santrali gibi yatırımlara yönelerek üretim tesisi çeşitliliğini artırmak hedeflenmektedir.

Ülkemizde böyle bir girişimin öncüsü olmak ilimiz adına bizlere gurur vermektedir. Siz üyelerimizin katkı ve gayretleri ile bu noktaya gelebilmiş olmak büyük başarıdır. Bundan sonrası daha kolaydır. Başarılarımız artarak devam edecektir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim