Yukarı Üçdam, Aşağı Üçdam, Sarıyar ve Çayseki köyleri olmak üzere 4 parçadan oluşan Seydimçakallı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Abdal Musa Birlik Cemi, renkli görüntülere sahne olurken, birlik beraberlik mesajları verildi.

Yüzlerce vatandaşın katıldığı cem töreninde, kurbanlar kesilerek, lokma dağıtıldı.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği cemde duaz-ı imamlar, gülbengler okundu, semahlar dönüldü, yezide lanet okundu.

Cem salonuna gelen vatandaşlar, dedenin duasını aldıktan sonra yerlerine oturdu. Alevi inanışlarına göre gerçekleştirilen törende, kurban kesilerek lokma dağıtıldı. Cem sırasında kurbanlar dede tarafından dualandı. Kurbanların ve lokmaların hazırlanması sırasında da köylüler, yoğun çaba saffetti.

Dernek Başkanı Kadim Sarıkaş, Abdal Musa Birlik Cemi’ni her yıl geleneksel olarak düzenlediklerini, bu etkinliği devam ettireceklerini belirterek, “Amacımız bir yandan inançlarımıza sahip çıkıp gelecek kuşaklara aktarmaya çalışırken, diğer yandan da köylülerimiz arasında birlik ve beraberliği sağlamak ve güçlendirmek. Cemin düzenlenmesinde emeği geçen, katkıda bulunan-bulunmayan, katılarak bizleri onurlandıran, bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim. 2019 yılının bol kazançlı, huzurlu, bereketli, mutluluklarla, barış ve esenliklerle dolu geçmesini dilerim” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim