Önceki akşam saat 18.00’de başlayan ve Leşkeroğlu Bektaş Dede önderliğinde yapılan ceme katılım oldukça yüksek oldu. Köy halkından ve Çorumlulardan kadınlı-erkekli yoğun bir katılımın görüldüğü cem töreni, Merkez Seydimçakallı Köylüleri Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlendi.
Yukarı Üçdam, Aşağı Üçdam, Sarıyar ve Çayseki köyleri olmak üzere 4 parçadan oluşan Seydimçakallı Köylüleri, her yıl geleneksel olarak cem töreninde bir araya geliyor. Seydimçakallı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Abdal Musa Birlik Cemi, renkli görüntülere sahne olurken, birlik beraberlik mesajları verildi.

“YOL VE ERKANIMIZA SAHİP ÇIKALIM”
Cemde katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Bektaş Dede, Alevileri yol ve erkanlarına sahip çıkmaya, Aleviliği doğru kaynaklardan en iyi şekilde öğrenmeye ve genç nesle aktarmaya davet etti. "Bu yol bize atalarımızdan kaldı. Bu yola sahip çıkmak ve yeni nesle aktarmak hepimizin temel vazifesidir" diyen Bektaş Dede, Alevileri birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye, kenetlenmeye çağırırken, devletin de Alevi vatandaşlara hor bakmamasını, herkese eşit davranmasını talep etti.
Alevilerin her zaman devletine, milletine, vatanına sahip çıkan, kardeşliğe, dostluğu, paylaşımcılığa önem veren kişiler olduğunun altını çizen Bektaş Dede, bu ülkede yaşayan herkesin bir ve beraber olması gerektiğini vurguladı. Bektaş Dede, ayrıca cemin amaçları, niçin ve nasıl yapıldığı, izlenen yol ve usul hakkında da bilgiler paylaştı.

KURBAN KESİLDİ, LOKMA DAĞITILDI
Yüzlerce vatandaşın katıldığı cem töreninde, kurbanlar kesilerek, lokma dağıtıldı. Dernek Başkanı Kadim Sarıkaş ve dernek yönetim kurulu üyelerinin organizesinde görev aldığı etkinlik, geç saatlere kadar devam etti.
Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği ceme; Aşık İsmet Yılmaz da sazı ve sözüyle anlam kattı. Cemde; duaz-ı imamlar, gülbengler okundu, semahlar dönüldü, yezide lanet okundu. Cem salonuna gelen vatandaşlar, dedenin duasını aldıktan sonra yerlerine oturdu. Alevi inanışlarına göre gerçekleştirilen törende, kurban kesilerek lokma dağıtıldı. Cem sırasında 4 adet kurban kesilirken, kurbanlar dede tarafından da dualandı. Kurbanların ve lokmaların hazırlanması sırasında da köylüler, yoğun çaba saffetti.

“İNANÇLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ”
Dernek Başkanı Kadim Sarıkaş, Abdal Musa Birlik Cemi’ni her yıl geleneksel olarak düzenlediklerini, bu etkinliği devam ettireceklerini belirterek, “8 yıldır düzenlediğimiz cemlerimiz, gelecek yıllarda da devam edecek. Amacımız bir yandan inançlarımıza sahip çıkıp gelecek kuşaklara aktarmaya çalışırken, diğer yandan da köylülerimiz arasında birlik ve beraberliği sağlamak ve güçlendirmek. Ceme köylülerimizin yanı sıra Çorumlulardan da geniş katılım sağlandı. Gelecekte daha geniş katılımlı ve daha güzel cemler yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Cemin düzenlenmesinde emeği geçen, katkıda bulunan-bulunmayan, katılarak bizleri onurlandıran, bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim. 2016 yılının bol kazançlı, huzurlu, bereketli, mutluluklarla, barış ve esenliklerle dolu geçmesini dilerim” dedi.
Kadim Sarıkaş, cemde görev alan Bektaş Dede, Aşık İsmet, Gözcü Zeynal Uçar, dernek yönetim kurulu üyeleri ve tüm köylülere de teşekkür etti.






(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim