Seyit Murat Camii ve Yukarı Kubbeli Camii olmak üzere iki cami bulunuyor. Her iki cami de, her bakımdan yıpranmıştı ve uzun yıllardan beri bakım ve onarıma muhtaç haldeydi. Seydim Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Duran Doğan, Muhtar Abdullah Sütçü ve Yukarı Kubbeli Cami İmamı Cezmi Durmuş başta olmak üzere, köyün ileri gelenleri seferber olarak, camilerin onarımını başlattılar.

Müftülüğün de desteğiyle, yaklaşık 450 bin lira harcamayla, her iki cami ve minareleri tepeden tırnağa elden geçirildi. Harcamanın önemli bir kısmını karşılayan Seydim halkı, gönüllü olarak da çalıştı.

Bakım ve onarım çalışmaları hakkında bilgi aldığımız İmam Cezmi Durmuş, Seydimlilerin ibadethaneleri için büyük fedakârlık gösterdiklerini, ayni ve nakdi yardımlarla kendilerine destek olduklarını belirterek, “Hele de beyaz çimento ve mermerle yaptırdığımız minareleremizin Çorum’da bile örneği yok” diye konuştu.

Arma Elektrik Sorumlusu Mustafa Karadaban’ın da büyük desteğini gördüklerini anlatan İmam Durmuş, minarelerin yıkılarak bir ay gibi rekor bir sürede yeniden yapıldığını, şimdi Kabe’deki minarelere benzer minareleriyle övünç duyduklarını söyledi.

(Aliye ÖNCEL)

Seydim Seyit Murat Camii ve minaresi…İncecik, zarif minare, gece ışıklarıyla muhteşem bir görüntü sergiliyor. Yukarı Kubbeli Cami minaresi de, son derece göz alıcı…

Köy halkı, ibadethanelerin bakım ve onarımı için gece-gündüz demeden fedakârca katkı sağladı.

Yukarı Kubbeli Cami’de iç düzenleme…

İmam Cezmi Durmuş.

Yukarı Kubbeli Cami’de şadırvan ve lavabolar modernize edildi.

Editör: TE Bilisim