İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük başta olmak üzere İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Kuşcu, Mesleki ve Teknik Eğitim kapsamındaki okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı “Sevgi ve Saygı” konulu konferansının konuşmacısı ise Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muammer Cengil oldu.
Konferans öncesinde İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük: “Meslek liselerimiz değerler eğitimi kapsamında her ay bir konuyu ele almaktalar. Büyüğün küçüğe, küçüğün de büyüğe karşı sevgisi elbette önemli. Sevgi saygı kavramlarını yaşam biçimine dönüştürmemiz gerekir. Bizleri bu konuda bilgilendirmek için burada bulunan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muammer Cengil’e ve katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Doç. Dr. Cengil ise konuşmasında “Kendisini değerli hisseden kişi çevresine değer verir. Sevilmek, onaylanmak, insanın temel ihtiyaçlarındandır” görüşüne yer verdi. Doç. Dr. Cengil ayrıca sevgi ve saygının insanın ruhunda bulunan doğal bir yetenek olduğuna dikkat çekti.
Programın sonunda Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan bir ebru çalışması, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük tarafından Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muammer Cengil’e takdim edildi.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim