Ülkemizdeki şiddet ve saldırı kültürünün ulaştığı tehlikeli boyuta dikkat çeken CHP İl Başkan Yardımcısı Av. Sadık Eral , “Toplum olarak şiddet ve saldırı kültürüne karşı topluca tavır almak öz benliğimize uyan sevgi ve hoşgörüyü hayatın her alanında etkin kılmak zorundayız”

“Kederli ailesinin acısını paylaşıyor kederli ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz” diyen Eral, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Ortaokuldan üniversiteye, adliyeden hastaneye her gün yeni bir saldırı ve şiddet olayıyla karşılaşıyor olmamız, ülkemizdeki şiddet ve saldırı kültürünün ulaştığı tehlikeli boyutu göstermektedir.

Oysa bu topraklar; Hacı Bektaş’tan, Yunus Emre’ye, Hacı Bayram’dan Karacaoğlan’a sevgi ve hoşgörünün ana yurdudur.

Toplum olarak şiddet ve saldırı kültürüne karşı topluca tavır almak öz benliğimize uyan sevgi ve hoşgörüyü hayatın her alanında etkin kılmak zorundayız.

Bunun için hepimize görev düşüyor.

Cumhurbaşkanından sokaktaki vatandaşa kadar bu ülkede yaşayan herkes; siyasi söylemlerinde, günlük konuşmalarında her türlü sert ifadelerden kaçınmalı, sevgi ve şefkat dilini kullanmalıdır.

Her türlü saldırı ve şiddet olayını lanetlerken hemşerimiz Ceren Damar Şenel’e yapılan saldırıyı tekrar kınıyor, toplumumuzu Sevgi, Saygı, Kardeşlik ilkesinde birliğe, beraberliğe çağırıyoruz.

Biz CHP olarak; Çorum’u Sevginin, Saygının, Kardeşliğin başkenti yapmak için bütün Çorum halkından destek istiyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim