Rektör Alkan HİTÜ bünyesinde pek çok bilimsel projenin yapıldığını ancak toplumsal gelişime destek verecek “Üniversite - Kamu kurumu” ortaklığındaki bir projenin ilk defa hayata geçirildiğine dikkat çekerek, üniversitelerin akademik başarılarının yanı sıra içinde bulunduğu toplumun gelişimine de katkı sağlaması gereken kurumlar olduğunu söyledi.

Proje yürütücüsü HİTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek ve proje ekibi ile Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban ve çalışma arkadaşları başta olmak üzere projeye katkıda bulunan tüm gönüllülere teşekkür eden Prof. Dr. Alkan, bu projenin başka projelere örnek olması ve diğer üniversiteler tarafından da bu tür toplumsal içerikli projelerin yapılması dileğinde bulundu.

Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarla samimi bir sohbet gerçekleştiren Rektör, ayrıca projede yer alan başarılı üç çocuğa da HİTÜ Çocuk Üniversitesi’ne ücretsiz katılma imkânı sağlanacağının müjdesini verdi.

Ziyarette, projenin yürütücülüğünü üstlenen Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek projenin amaçlarına değindikten sonra Rektör Alkan'a, Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban’a ve proje ekibine teşekkür etti.

Proje kapsamında bir yıl boyunca düzenlenecek aktivite ve etkinliklerden bahseden Prof. Dr. Demiryürek, projenin çocukların özellikle özgüven ve sosyal becerilerinin gelişimini destekleyerek geleceğe dair ufuk belirlemelerine yardımcı olmayı hedeflediğinin altını çizdi.

Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban ise bu özel projenin Hitit Üniversitesi öncülüğünde yapılıyor olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirerek, projenin çocukların gelişimine katkıda bulunacağına inancının tam olduğunu belirtti.

Çoban, başta Rektör olmak üzere, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek bu tür projelerin artarak devam etmesi dileğinde bulundu.

Toplantı, çocukların yönelttiği soruların cevaplanmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim