Çorum Belediyesi tarafından Buhara Kültür Merkezi'nde "Mutlu Ailem" konferansı düzenlendi.
Eğitimci-yazar Rukiye Karaköse tarafından verilen konferansa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, Başkan Yardımcılarının eşleri, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdiresi Nuran Hakyemez ile çok sayıda kadın katıldı.
Konferans öncesi kadınlara hitap eden Hatice Külcü, Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Sanat ve Kültür Merkezlerinin aile yapısını güçlendirmeyi hedeflendiğini söyledi. Kadınların toplumun temelini oluşturduğuna vurgu yapan Külcü, "Kadınlar mutlu ise aile de, millet de mutlu olur. Katılımınız ve hassasiyetiniz için sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Eğitimci-yazar ve psikoterapist Rukiye Karaköse ise kadınlara mutlu bir aile olabilmek için yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verdi. Eşlerinin birbirine değer verdiğini göstermesi gerektiğini söyleyen Karaköse, “Sevgi dilini kullanın, birbirinize hediyeler alın.” dedi. Eşler arasındaki nitelikli iletişimin aile sağlığını ve mutluluğunu sağlamada en önemli faktör olduğunu hatırlatan psikoterapist Karaköse, "Eğer baba hamile eşini çok severse, çocuk da anne-babayı çok sever.” diye konuştu.
Konferansın sonunda Hatice Külcü, Rukiye Karaköse'ye teşekkür ederek, çiçek verdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim