Avcılar Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan ve “Yaşayan Değerlerimiz” olarak sanata katkı sunanlara plâketlerinin takdim edildiği program, 27 Ocak Cuma akşamı Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Cengiz Özkan ve Sevda Karaca’nın “Yaşayan Değerlerimiz” olarak belirlendiği programa, izleyicilerin bilet yerine okunmuş kitaplarla gelmeleri damgasını vurdu.

Bir çok ünlü sanatçı, siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de izlediği “Yaşayan Değerlerimiz” gecesinde Sevda Karaca ve Cengiz Özkan yoğun alkış alırken, Kardelen Şiir ve Müzik Grubu üyelerinin sahne performansları da göz doldurdu.

Yusuf Ziya Leblebici’nin sunuculuğunu yaptığı gecede “Çık Ortaya”, “Tanımazsın “Beni” ve “Verdiğin Söz Bu muydu?” gibi birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Sevda Karaca, yaptığı teşekkür konuşmasında ise Cumhuriyet ve Atatürk’e sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi. Daha sonra Karaca’nın “Yaşayan Değerlerimiz” plâketini, Demokratik Sol Parti İstanbul İl Başkanı Çiğdem Mercan verdi.

Deyiş ve türküleriyle geç saatlere kadar sahne alan Cengiz Özkan’ın “Yaşayan Değerlerimiz” plâketi ise CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat tarafından sunuldu.

Programda toplanan yüzlerce kitap, Anadolu’da yoksul bir köy okuluna gönderilmek üzere paketlenerek yetkililere teslim edildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim