11. Her Türlü Taşımacılık Faaliyetleri Meslek Grubu Komite Üyesi Haluk Aşkın ve Cep Turizm Sahibi Fatih Çiçek’in de hazır bulunduğu ziyarette Ericekli, yaptıkları çalışmalar ile hava kargo taşımacılığının sorunları TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ile hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
Kargo taşımacılığını daha aktif hale getirmeye çalıştıklarını ifade eden Suat Ericekli, “THY Kargo olarak kapasitesi yüksek olan şehirlerde sanayicilerimize yardımcı olabilmek amacıyla neler yapabileceğimizi tespit etmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin çeşitli şehirlerini geziyoruz. Çorum’da kapasitesi yüksek kentlerimizden biri. İnşallah bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz ve hava kargo taşımacılığı sorunlarının çözümü için hep birlikte hareket edeceğiz” dedi.
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da, Türk Hava Yolları’nın kargo uçuşlarına ek sefer konulması durumunda hava kargonun hareketleneceğini ve iş adamlarının taşımacılıkla ilgili sıkıntılarının bir nebze azalacağını belirtti.
THY’nın uçuş saatleri ve servislerinde yapılacak olan düzenlemenin yolcular ve iş dünyası açısından büyük önem taşıdığını ve gerekli düzenlemeyle birlikte hava yolu ulaşımının daha aktif kullanılacağını da ifade eden Başaranhıncal ayrıca, Amasya Merzifon Havaalanı Terminal Binası’nın günümüz şartlarına uygun olarak daha modern ve kapsamlı şekilde düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Editör: TE Bilisim