Ziraat Odası Başkanları ile istişare toplantısında konuşan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’un tarım ve hayvancılık konusunda son yıllarda geçmişle kıyaslandığında çok çok iyi noktalara geldiğini ifade etti. Kendisinin tarım ve hayvancılığı çok iyi bilen bir milletvekili olarak her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında yer aldığını anlatan milletvekili Ceylan, kendisine iletilen sorunların çözümü konusunda da titiz davrandığını ifade etti.

AK Parti iktidarı döneminde çiftçilerin çok önemli kazanımlar elde ettiğine vurgu yapan Milletvekili Ceylan, 2002 ile 2020 arasında gerek istatistiki bilgilere, gerekse de çifti kazanımlarına bakıldığında arada uçurum derecesinde farkın olduğunun görüldüğünü kaydetti.

Türkiye’nin tarım alanında dünyanın bir numarası olması gerektiğini ve bu doğrultuda da günün şartlarına göre çalışmalar yapıldığını belirten Ceylan, tüm çiftçilerden de bu hedefe ulaşmak için elbirliği ile çalışma beklediklerini söyledi.

Çorum’da da tarım ve hayvancılık konusunda önemli hizmetler verildiğini dile getiren Milletvekili Ceylan, 1’e 7-8 oranında verime sahip olan sertifikalı tohumluğun yaygınlaştırılması için çalışacaklarını kaydetti. İnanmanın başarmanın yarısı olduğuna işaret eden ziraat odası başkanlarından sertifikalı tohumluğun ilçelere de yayılması konusunda inanarak hareket etmelerini isteyen Milletvekili Ceylan, “İnanıyorum ki tüm ilçelerimize yaydığımızda, Çorum önümüzdeki 5 yıl içinde sertifikalı tohumlukla adını her tarafa duyuracaktır. Sertifikalı tohum denince de Çorum akla gelecektir” diye konuştu.

Tarım Sigortası konusuna da değinen ve bu konuyu çok önemsediğinin altını çizen Milletvekili Ceylan, Ziraat Odası Başkanlarından çiftçileri tarım sigortasına yönlendirmeleri konusunda destek istedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim