CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ile beraber Silivri’ye giden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık Adalet Bakanlığı tarafından ziyaret izni çıkmadığı için meslektaşlarıyla görüşemedi.
Yaklaşık 2 saat boyunca meslektaşlarıyla görüşen CHP İzmir Milletvekili Sertel, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarımız dimdik ve moralli. Her ikisinin de gülümseyen bakışları gözümün önünden gitmiyor. Gülümseyerek direnmeye devam ediyorlar. Hiçbir umutsuzluk yok ikisinde de. İçeride okuyorlar ve yazıyorlar. Bu ülkede yazan, konuşan, düşünen, insanların özgürlüklerini hep savunduk. Savunacağız da” dedi.
Adalet Bakanlığı’nın gazetecilere meslektaşlarını ziyaret izni vermediğini ifade eden Milletvekili Atila Sertel, Silivri’ye yabancı olmadıklarını, 6 yıl boyunca gidip geldiklerini, geçmişte de tutuklu bulunan 200’e yakın gazeteciyi ziyaret ettiğini vurguladı.
Kendisiyle birlikte gelen gazetecilere izin verilmediğini belirten Sertel, halkın haber alma özgürlüğü için mücadele veren gazetecilerin hapse atılsalar da baskı görseler de gerçekleri yazmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
Sertel, “Zannetmesinler ki içeriye attıkları gazeteciler kendi görüşlerinden, kendi inançlarından, gerçekleri yazmaktan vazgeçiyorlar! Asla vazgeçmiyorlar. Bu ülke kin ve nefretle yönetilemez” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim