Atila Sertel, “Anayasa Mahkemesi'ne başvurdum. Çünkü Yüksek Seçim Kurulu beni kamu görevlisi yaptı. Ben asla kamu görevlisi değilim. Olsaydım bunu açıklıkla kabul ederdim. Basın İlan Kurumu'ndan gelen ve AYM'ye sunduğumuz yazıda da açıkca görülüyorki benim kamu görevlisi olmam söz konusu değil. O halde benim milletvekilliği hakkım gaspedilmiş demektir. Benim bu hakkım gaspedilirse gerçekten insan hak ve özgürlükleri gaspedilmiş olacaktır. Eğer bu ülkede gerçekten demokrasi varsa Atila Sertel'in milletvekilliği hakkı iade edilmelidir” dedi.
Atila Sertel, CHP İzmir Milletvekili Adayları Tuncay Özkan ve Zeynep Altıok'la birlikte TÜYAP Kitap Fuarı'nda imza gününe katıldı. “O Duvarın Ardında” isimli kitabını imzalayan Atila Sertel'e destek için çok sayıda insan alanı doldurdu. Sertel'e destek için gelen yüzlerce kişinin üzerinde Atila Sertel'in fotoğrafının olduğu tşört giydikleri görülürken, sık sık 'Atila Sertel Vekilimiz, Vekilimizi İsteriz' sloganları attı. Burada Samanyolu Haber'in canlı yayın konuğu olan Atila Sertel, adaylığının düşürülmesine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
Sertel burada yaptığı açıklamada hakkının iade edilmesi gerektiğini, milletvekilliğinin hakkı olduğunu ve partisi için çalışmaya devam edeceğini bildirdi. Öte yandan Atila Sertel'in imza gününe destek vermek için gelen çok sayıda kişi dün akşam Ankara'ya gitmek üzere yola çıkacaklarını ve Anayasa Mahkemesi önünde toplanacaklarını söyledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim