Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarının aylardır haksız ve hukuksuz şekilde tutuklu olduklarını, davalarının dün başyadığını ve serbest kalmalarının ancak bayram havası yaratacağını söyleyen Atila Sertel, yıllarca FETÖ’ye karşı mücadele etmiş, yazılarında, kitaplarında FETÖ’nün tehlikeli yapılanmasına dikkat çekmiş isimlerin bugün FETÖ nedeniyle tutuklu olmalarının “trajikomik” olduğunu belirtti.

Atila Sertel, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “FETÖ ile içli dışlı olanlar, kol kola fotoğraf çektirenler, damatlar dışarıda ancak FETÖ’ye karşı mücadele eden gazeteciler cezaevinde! Neresinden bakarsanız bakın, neresinden tutarsanız tutun bu dava elinizde kalır. Geçmişte hep beraber takip ettiğimiz Ergenekon Davası gibi bu dava da şimdiden çökmüştür. 150’den fazla gazetecinin tutuklu olduğu bir ülkede, hiçbir yabancıya ‘bu ülkede basın özgürlüğü var’ diyemezsiniz. Bu dönemde yaşananları görseydi Abdülhamit dahi hayret ederdi. Türk basını, 1908 öncesinde olduğu gibi yine bir ‘istibdat’ (baskı dönemi) ile karşı karşıya.

Günümüzde resmi adıyla sansür memurları yok ancak o memurların dahi yapmadığını yapan kendi kendine otosansür uygulayan yandaş gazeteciler var. Muhalif basının üzerine gönderilen vergi memurları var. Uydurma iddiaları delil kabul eden mahkemeler var. Günümüzde gazetecilere karşı her türlü baskı, tehdit, yıldırma, tutuklama var olmayan tek şey ise adalet. Ve biz yalnızca adalet istiyoruz. AKP iktidarı tarafından uygulanan sistematik sansürün kaldırılması yönünde verdiğimiz mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Tutuklu tüm gazetecilerin gününü kutluyor, yeniden bayram yapacağımız özgür günlerin bir an önce gelmesini diliyorum”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim