Vatandaşla idare arasında köprü vazifesi gören Kamu Denetçiliği Kurumu’nda Kamu Başdenetçisi olan Şeref Malkoç, bugün sabah saatlerinde ilk olarak Vali Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret edecek.

Mülki amirlerle, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek kurumun işleyişini anlatacak olan Malkoç, ildeki çalışmalarla ilgili de bilgi alacak. Şeref Malkoç, ayrıca Hitit Üniversitesi’nde “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler Konulu Konferans” bir de konferans vererek öğrencilerle sohbet edecek.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaretinin ardından saat 11.00’de Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda öğrencilerle buluşacak olan Malkoç daha sonra sırası ile Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ile de görüşecek.

TBMM’ye bağlı Anayasal bir kurum olan Kamu Denetçiliği Kurumu’na bugüne kadar Çorum’dan vatandaşlar tarafından 400’ün üzerinde şikâyet başvurusu yapıldığı, bunların da tamamı incelenerek çözüme kavuşturulduğu öğrenildi. Kurumla ilgili verilen bilgide “Vatandaşla idare arasında köprü vazifesi gören Kamu Denetçiliği Kurumu, idarenin (belediyeler, okullar, üniversiteler, nüfus müdürlükleri, bütün kamu kurumları, SGK müdürlükleri vb) her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönünden incelemektedir. Vatandaşın ücretsiz avukatlığını yapan Kamu Denetçiliği Kurumu’na idarelerle sorun yaşayan tüm vatandaşlar www.ombudsman.gov.tr üzerinden ücretsiz başvuru yapabilir. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır” ve “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışını temel alan Kamu Denetçiliği Kurumu, kurulduğu 2012 yılından bu yana, eğitim, sağlık, ulaşım, maliye, yerel yönetimler gibi birçok alandan gelen 60 bini aşkın şikâyet başvurusunu incelemiş ve vatandaşın idareyle olan sorunlarını çözüme kavuşturmuştur” denildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim