Atamaları yapılıp aday öğretmen olarak göreve başlayan öğretmenlerin, sınav görevleriyle ilgili haksız bir uygulamaya maruz kaldıklarını belirten Serdal Efe konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“Atamaları yapılıp aday öğretmen olarak göreve başlayan öğretmenler sınav görevleriyle ilgili haksız bir uygulamaya maruz kalmışlardır.19-20 Mart tarihlerinde yapılan Açık Lise Sınavları için kendilerine de açılan başvuru modülü üzerinden görev talebinde bulunan aday öğretmenlere sınav görevi çıkmıştır. Bu öğretmenler öncelikle Milli Eğitim Müdürlüğü idarecilerince ve ilgili koordinatör tarafından ‘Cin olmadan adam çarpmakla’, ‘Haddini bilmemekle’ ve ‘Üç kuruşun derdine düşmekle’ suçlanmışlardır. Bu suçlama ve azar, üç seans olarak aynı gün içerisinde tekrarlanmıştır.
Aday öğretmenler de Milli Eğitim Bakanlığı’nın kadrolu birer öğretmenidir ve MEBBİS sisteminde kayıtları yapılarak öğretmen olarak göreve başlamışlardır. Onların aday olmaları amirlerince azarlanmalarını, aşağılanmalarını, kendilerine mobbing uygulanmasını meşrulaştırmaz. Hiçbir amirin, memurları azarlama hakkı yoktur. Ortada bir suç varsa ki bize göre yoktur. Gerekli işlem yapılmalı veya uygun bir dille memur uyarılmalıdır. İdarecilik kimsenin egosunu tatmin yeri değildir.
Özgür Eğitim-Sen olarak bu yersiz uygulamayı kınıyor, göreve yeni başlamış aday arkadaşlarımızdan ivedilikle özür dilenmesini bekliyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim