“1. Onur Yürüyüşü” adı altında yapılan basın açıklamasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanı Ali Akkaya ve bazı partililer de destek verirken AKP’nin 13 yıllık iktidarı boyunca LBGT’lerin taleplerini hiçbir zaman dikkate almadığını kaydeden Serap Mutlu, AKP’nin Anayasaya cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibaresinin hiçbir şekilde eklenmeyeceğinin söylenmekle kalmayıp meclis kürsüsünden defalarca eşcinsellerin hasta ve sapkın ilan edildiğini ifade etti. Kürtaja karşı çıkan, üç çocuk doğurulmasını buyuran zihniyetin, eşcinsellerin aile kuramayacağını iddia eden hükümete ve ideolojisine itiraz ettiklerini anlatan Mutlu, “bedenimiz ve kimliğimiz bizimdir” dedi.
Devletin ve polisin her gün artan şiddetine, sokaktaki nefreti besleyen, genel ahlakı kutsayan ideolojiye karşı özgürlük ve halkların kardeşliği söylemini eşitlim talebini ve her yerde ve her gün dile getirdiklerini kaydeden Mutlu, “Barış sürecini başlattığını iddia eden hükümet, son olarak Lice’de halkın barış talebine silahlarla karşılık verdi. Yıllardır devlet eli ile sürdürülen bu kirli savaşın barış ve demokrasiyle son bulacağına olan inancımızı tekrar ediyoruz.
On binlerce LGBTT’lilerin dolayısıyla da hepimizin özgürlüğünü ve eşit yurttaşlığını talep etmek için sokağa çıkıyor. İstanbul dışında ilki yapılan Onur Yürüyüşü ve dünyanın birçok yerinde yapılan onur yürüyüşlerindeki dayanışma pankartları sesimizi çoğaltıyor.
Kalbimizde devletsiz, sınırsız, sınıfsız, cinsiyetsiz, bir dünyanın hayali var. Bu hayali gerçekleştirmeden hiçbir yere gitmiyoruz, sonuna kadar direneceğiz. Buradayız, alışın, gitmiyoruz” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim