Her yıl olduğu gibi Saat Kulesi önünden başlayacak olan Çorum’daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Abide Meydanı’ndaki mitingle devam edecek.
1 Mayıs kutlamalarına yüksek bir katılım sağlanması amacıyla Türk-İş, DİSK ve KESK sendikaları öncülüğünde oluşturulan 1 Mayıs Kutlamaları Çorum Tertip Komitesi tarafından yurttaşlara bildiri dağıtıldı.
Cumartesi günü KESK Çorum Şubesi önünde gerçekleştirilen bildiri dağıtımına KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel-Sen Çorum Şube Başkanı Nevzat Veldet’in yanı sıra KESK, DİSK ve Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları katıldı.
KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nevzat Veldet, insanca bir yaşam ve özgür bir dünya kurulana dek her 1 Mayıs’ta mücadele edeceklerini belirterek, “Sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya için yürüttüğümüz mücadelemizde tüm emekçilerle birlikte alanlardayız. Savaşların olmadığı, emeğin sömürülmediği, insanların özgürce ve kardeşçe yaşadığı bir dünyaya olan inancımızı alanlarda haykırıyoruz. Irkçı, gerici sermaye düzenine dur demek için 1 Mayıs’ta tüm emekçileri ve emek dostlarını mücadeleye çağırıyoruz.” diye konuştu.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim