Geçtiğimiz Cuma günü Çorum’a gelerek bir dizi ziyaret ve incelemede bulunan Eğitim-Sen Genel Başkanı Karaca, daha sonra sendika binasında bir basın toplantısı düzenledi. 
Eğitim-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri İsmail Sağdıç, Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül ve çok sayıda sendika üyesinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Genel Başkan Karaca, eğitim alanında artan sorunlarla ilgili Çorum’a geldiklerini belirterek, “Eğitim sistemimiz ciddi sorunlarla yüz yüze. 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte binlerce öğrenci ne yazık ki mağdur oldu. Öğrenciler, tarikatların, cemaatlerin ve benzer yapıların kucağına bırakıldı” dedi.
Öte yandan 300 bine yakın atanmayı bekleyen öğretmen adayının bulunmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın ısrarla sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını dayattığını kaydeden Karaca, öğretmenlerin iş güvencesinden yoksun bir şekilde çalıştırılması için zemin hazırlandığını söyledi.
Eğitim sisteminin büyük sorunlarla karşı karşıya olduğu bir süreçte 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını anlatan Karaca, “Darbe girişiminin ardından yüzbinden fazla kamu çalışanı açığa alındı. Her türlü darbeye karşı olmasına rağmen sendikamız da bundan payını aldı. Ancak biz biliyoruz ki, açığa alınan üyelerimizin darbeyle hiçbir ilgisi yok. Sendikamız bu süreçten mağdur olan tüm kamu çalışanlarına hukuki yardımda bulunuyor” dedi.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da Eğitim-Sen üyelerine sendikal faaliyetlere katılım nedeniyle soruşturma ve ceza verildiğini belirten Karaca, “Sendikal faaliyetlerimiz nedeniyle açılan soruşturmalar için Çorum’a geldik. Milli Eğitim Müdürü ve Vali ile görüştük. Haklılıklarımızı kabul ediyorlar ancak biz onlardan gerekli adımları atmalarını talep ettik” ifadelerini kullandı. 
Sendikal faaliyetlerin suç unsuru olamayacağını, bununla ilgili birçok mahkeme kararı bulunduğunu da kaydeden Karaca, Eğitim-Sen olarak üyelerinin haklarını korumak için her alanda mücadele edeceklerini dile getirdi. 


(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim