Demokratik ülkelerde yargının bağımsız ve tarafsız olduğunu kaydeden Semrin Kaleli, “Demokratik ülkelerde basın da özgürdür. Demokrasinin olmazsa olmazı fikir ve ifade özgürlüğüdür.
Cumhuriyet, seçilmişlerin terör yanlısı faaliyetlerine de göz yummaz. Cumhuriyet seçilenlere sınırsız bir yetki de vermez” dedi.
Ne kadar demokrat olunduğunun çocuk hakları ve kadına şiddet konularında ne kadar duyarlı olunduğu ile ölçüldüğünü belirten Kaleli, çocuk hakları ve kadına şiddet konusunda düşük notlu bir karneye sahip olunduğunu vurguladı.
İKİ GÜN BÜTÇE İNCELEMESİNE YETMEZ
Meclis gündemine gelen 2017 yılı bütçe çalışması ve performans programı ile ilgili de konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Semrin Kaleli, 2 günün bir yılın çalışma takvimini incelemek ve değerlendirmek için yeterli olmadığını belirtti.
2017 yılı performans  raporu ile ilgili birkaç husus ve önerileri de sıralamak istediğini kaydeden Kaleli şunları dile getirdi:
“5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14. Maddesinin a bendinde, büyükşehir belediyeleri ve nüfusu 100 binin üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadır hükmü yer alıyor. Belediyenin konukevleri açma projesi var mı?
Toplam 29 müdürlüğe sahip olduğumuz belediyemizin kreş müdürlüğünün işlevi nedir, belediyeye ait kreş bulunmakta mı?
Kurumsal gelişim, kentsel gelişim, çevre sağlığı ve güvenlik ve toplumsal gelişim başlıkları ile hazırlanan performans programı kapsamında kentimizin ihtiyaçlarını içeren kapsamlı bir çalışma yapılmış ve çözüm önerileri sıralanmış. Geçen yılın performans programında yer alan hedeflerimizin gerçekleşme oranı nedir?
Vatandaşların belediyeye olan şikayet oranı neden %5 artık göstermiştir.
Çorum belediyesi internet sitesini 2014 yılında 446 bin kişi ziyaret etmişken 2017 yılındaki ziyaretçi hedefinin 300 bin olması ne anlama geliyor.
İçinden çıkılmaz bir hal alan trafik sorunumuzun çözümü için performans programına dahil ettiğiniz katlı kavşak projelerini destekliyor en kısa zamanda hayata geçirilmesini diliyoruz. Ayrıca bisiklet yolları projesini yalnızca Çorum merkezindeki yollarda değil, tüm kentimizde sahaya uygulanmasını dileriz.
Belediyemizin düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleri arasında bilimsel etkinliklerin oranı neredeyse sıfır. Bilime verdiğimiz önem, gelişmemizin yegane yansımasıdır. Her mahallemizde çocuklarımız için bilim-sanat merkezleri kurma önerimizi burada yenilemek isterim. Neden bizim kentimizde bir uzay kampı olmasın. Böylece çocuklarımız uzayda yaşama ve çalışma hissi veren similasyonlar sayesinde uzayla tanışır, gençlerimize bilim, matematik ve teknoloji konularında kariyer yapmaları konusunda motivasyon sağlar.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim