Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda gündem dışı bölümde söz alarak bir konuşma yapan Kaleli, “2018 yılının önce dünyaya, sonra ülkeme ve şehrime, insana hangi din, mezhep, ırk ve görüşten olursa olsun sadece insan olduğu için değer veren bir anlayış ve hoşgörü mutluluk getirmesini dileyerek başlamak istiyorum sözlerime.

2014 Mart ayından bugüne 45 kez toplanmış olan belediye meclisimiz, kentimiz ile ilgili pek çok karara imza attı. Kâh aynı görüşteydik, kâh değildik. Ama tek bir pencereden baktık, Çorum 'un kamu yararı” diye konuştu

“Bu vesileyle, kentimizin geleceği, yeni yüzyıla Çorum'u nasıl hazırlayacağımız konusunda çokça işbirliği yapacağımız bir yıl olmasını da temenni ediyoruz 2018'in” diyerek konuşmasını sürdüren Kaleli, şunları söyledi:

“Çorum, Cumhuriyet tarihinde, ki öncesinde kadının adı bile yok, 3 kadın vekil göndermiş Ankara'ya. İlk kadın Çorum Vekilimiz Hasene Ilgaz 1946-1950, Melek Denli Karaca 1999-2002, Lütfiye İlksen Kurt ise Kasım ve Haziran 2015 seçimlerinde seçilmiştir.

Neredeyse 50 yıl kadın milletvekili göndermemiş Çorum Meclis'e.

Partilerin kadın kotası kavramını dile getirmesini bile yakıştıramıyorum.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim