Semerşah Turizm kafilesi hacı adayları Akşemsettin Camii önünde bazı daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşların katıldığı uğurluma töreninde duygu dolu anlar yaşadılar.
Semerşah Turizm yetkilisi Orhan Mumcu uğurlama töreninde bu yıl düzenleyecekleri Hac organizasyonu hakkında bilgiler verdi. Türkiye genelinde 272, Avrupa’da ise 232 temsilcisi bulunan firmanın bir marka haline geldiğini ve özel şirketler arasında en fazla tercih edilen firmalardan biri olduğunu söyleyen Mumcu; bu yıl kutsal topraklara ülke genelinde 4 bin 500 hacı adayını götüreceklerini, kendi otel ve plazalarında misafir edeceklerini bildirdi.
Firmalarının mahremiyete özel önem verdiğini, bay-bayan asansörleri, lobi ve restoranlarında ayrı ayrı hizmet sunduklarını da anlatan Mumcu, şirket bünyesinde seçkin medreselerden mezun olan hocaların görev yaptığını kaydetti.
Uğurlamaya katılanlara pilav, aşure ve sıcak çay ikramında bulunulurken, din görevlilerinin ilahilerinin ve duasının ardından hacı adayları Samsun’a uğurlandı. Buradan direk uçuş ile Medine’ye gidecek olan hacı adaylarının 10 gün burada kalıp Mekke’ye geçecekleri, ibadetlerini tamamladıktan sonra ise 17 Eylül’de yurda dönecekleri vurgulandı.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim