Emek, demokrasi ve barış güçlerinin ortak iradesi ile bu zorlu sürecin aşılacağını ifade eden EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“7 Haziran Seçimlerinde istediği sonucu alamayan Cumhurbaşkanı, yeniden seçim konseptini başlatırken aynı zamanda yeniden seçime gitmenin planlarını yaptı. Sarayın savaşının bir parçası olmamak üzere Türkiye’nin yoksulları, işçileri emekçileri bir irade ortaya koymaya çalıştı. Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’ın ortaya koyduğu profil ise her yönüyle Türkiye’nin bir fotoğrafı gibiydi.
Çünkü orada sorulan soru şuydu: Düne kadar çözüm, barış diyordunuz. Ne oldu da birden savaşa başladınız? Burada AKP Hükümeti, bunun sorumluluğunu Kürt hareketine yüklemeye çalıştı. Ancak geldiğimiz bir noktada sorunun çözümü için hem koşulları hem de bu sorunun çözümü için demokratik hak ve özgürlükleri tartışma noktasındayken birden savaş konseptine geçildi. Biliyoruz ki; bu savaşın sorumlusu AKP Hükümeti’dir. Bu savaş sadece askeri bir savaş değil, aynı zamanda politik bir savaştır. Son bir aydır çatışmaları yaşadığımız günden beri, bu savaş politikasının tüm yönlerine tanıklık ediyoruz. Çetin çatışmalara, insan hak ihlallerine ve savaşın kirli yönüne tanık oluyoruz.
AKP Hükümeti’nin ortaya koyduğu politika çatışmaları körüklüyor. Yakın bir zamanda büyük bir ekonomik kriz bizleri bekliyor. Ülkemizde demokratikleşmenin sağlanması için toplumsal birlikteliğe ihtiyacımız var. Emek, demokrasi ve barış güçlerinin ortak iradesi ile bu zorlu sürecin aşılacağını düşünüyorum.”
(Onur MÜLAZIM)
 
Editör: TE Bilisim