Gürkan, EMEP Çorum İl Örgütü’nün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği toplantıda konuşan Gürkan, kadınlara bir araya gelerek mücadele etme çağrısında bulundu.
Emek Partisi Çorum İl Örgütü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Düğün Salonu’nda 300’ü aşkın kadının katıldığı programda, kadınlara daha fazla mücadele çağrısı yapıldı.
Rüyam Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, İl Başkanı Meliha Üşüdür, Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün, HDP İl Eş Başkanı Ali Akkaya, Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Sultan Yıldırımgök ve çok sayıda kadın katıldı.
Programın açılışında konuşan EMEP İl Başkanı Meliha Üşüdür, “Kadınlar isteyince çok büyük işler yapıyor. Birlikte olursak yapamayacağımız hiçbir iş yoktur. Zulme, tacize, tecavüze karşı dimdik durabileceğimizi göstermeliyiz” dedi.
Suriye ve Irak’ta IŞİD zulmü altındaki kadınların onar onar, yüzer yüzer toplanarak kadın pazarlarında satıldığına ve toplu tecavüzlere uğradıklarına tanık olunduğunu ifade eden EMEP Genel Başkanı Gürkan, “Bu zulüm ve şiddet sadece Ortadoğu ile sınırlı değil. Hindistan’da, Pakistan’da, Türkiye’de ve gelişmiş kapitalist ülkelerde de kadınlar bu zulmü yaşıyor” dedi.
AKP’nin kadına yönelik şiddete karşı birçok yasa çıkartmakla övündüğünü ancak bu yasaların herhangi bir işe yaramadığını vurgulayan Gürkan, “Kadınlar, zulme, şiddete ve sömürüye karşı bir araya gelerek mücadele etmediği sürece bu devran böyle devam eder” şeklinde konuştu.
Türkiye’de ekonomide meydana gelen tablodan en fazla kadınların etkilendiğini belirten Gürkan, “Halk yoksulluk içerisinde. Kadınlar ise bu yoksulluğu daha derinden hissediyor. Kadınlar, yoksulluğa karşı, demokrasi ve eşitlik için, barış ve özgürlük için mücadele yürütüyor. Çatışmasızlık ortamı ile birlikte barışa ne kadar hasret kaldığımızı gördük. Bu durumdan da en fazla kadınlar etkileniyor. Kadınlar Türkiye’de demokrasi mücadelesinin bir parçasıdır” dedi.
Gürkan, seçimlerle ilgili de görüşlerini açıkladı. 7 Haziran’da yapılacak olan seçimde HDP’yi destekleyeceklerini ifade eden Gürkan, “yaşamda ve siyasette ben de varım” diyen her kadının 7 Haziran’da HDP’yi desteklemesi gerektiğini dile getirdi.


(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim