MEB yetkilileri ile yaptığı görüşmede, okul müdürlerinin gerekli değişikliği yapıp, ilçe MEM den hemen onay alabileceklerini ifade ettiğini söyleyen Aydın, açıklamalara göre okul müdürlerinin bu değişiklikleri usulüne uygun olarak yaptıklarında, MEB’in bu değişikliği sistemde anında görebildiğini kaydetti.
Yeni duruma göre norm fazlası olmaması gereken öğretmenlerin, gerekli değişikliği sisteme girmesini okul müdürlüğünden istemesi gerektiğini anlatan Selim Aydın, okul müdürlerinin yeni durumla ilgili ek-5 formunu hemen doldurarak ilçe, il kanalıyla sisteme girmek üzere Bakanlığa göndermesi gerektiğini vurguladı.
Norm kadro fazlası atamalarının eylül ayının son haftasında yapılacak norm güncellenmesi sonucunda Ekim ayının ilk haftası MEB onayının ardından ikinci haftasında da norm kadro fazlası öğretmen atamalarının duyuruya çıkarılarak yapılması hususunu tavsiye ettiklerini anlatan Selim Aydın, bir an önce norm kadro fazlası atama takvimi durdurularak norm kadro güncelleme yazısı yayınlanıp güncelleme takvimine göre güncelleme işlemlerine başlanılması gerektiğini ifade etti.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın şunları dile getirdi: “Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 19.09.2016 tarih ve 2016/19 sayılı Genelge yayınlamıştır. İlgili genelgede ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin, alanlarında ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına 23 Eylül 2016 tarihine kadar başvurularının alınacağı ve atamaların 26 Eylül 2016 tarihine kadar valiliklerce yapılacağı belirtilmiştir. Başvuruda bulunmayanlar ile tercihlerine atanamayanlar ise resen atanacaklardır.
Ancak, norm kadro sayılarının güncellemeleri yapılmadan, ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinin yapılması doğru değildir. İl Milli Eğitim Müdürlükleri norm kadro fazlası öğretmenler ile maaş karşılığını dolduramayan öğretmenleri, ihtiyaç bulunan okullara görevlendirmişlerdir. Bu sırada, norm fazlası öğretmenlerin ihtiyaç olan okul ve kurumlara atamaların yapılması sağlıklı bir sonuç doğurmayacaktır. Zira norm fazlası olan pek çok öğretmenin norm güncellemesi yapıldığında normun içine girebileceği bir vakıadır.
Türk Eğitim-Sen olarak, ivedilikle norm kadro sayılarının güncellenmesi ve bu güncellemeden sonra münhal kadroların ilana çıkarılarak, yer değiştirmek isteyen ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin atamasının yapılması hususunda, MEB’e talepte bulunduk.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim