AKP hükümetinin her Milli Eğitim Bakanının yıllarca süren gayretli çalışmaları sonucunda, İl –ilçe müdürlerinin tamamının, okul müdürlerinin tamamına yakınının (%92) yandaş sendika üyeleri arasından seçilmesiyle sonuçlanan yapılanmanın, öğretmenin performans notuna da yansımasının kendilerini şaşırtmadığını belirten Aydın, yapılan değerlendirmelerde okullara nasıl müdür atandığı malum olan birçok okul müdürünün, kendi görevini yapmaktan acizken bir de öğretmeni değerlendirdiğini anlattı.
Şimdiden bazı öğretmenlerin haksızlıkla karşılaşmaya başladığını dile getiren Selim Aydın, okul müdürlerini bu konuda daha dikkatli olmaya, değerlendirmede objektif olmaya davet ettiklerini belirtti. Selim aydın yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi: “Milli Eğitimdeki bu kadar hukuksuzluk ve karışıklığın içerisine yeni sorunlar eklenerek çatışma ortamı oluşturulmamalıdır. Bu nedenle okul müdürlerimizin öğretmenlerimizi değerlendirme sırasında yüksek puan vermelerinden yanayız. Aksi halde hukuki süreci başlatacağımızı bildiriyoruz. Şu anda izliyoruz. Bu tür girişimler eğitimde iş barışını bozar, hukuksal sorunların doğmasına sebep olur, okullarda huzursuzluklar çıkar. Tüm bu yaşanacak olanların eğitim sistemine katacağı bir şey yoktur. Bu puanlamaların şimdilik pek hükmü olduğu söylenemez, ancak; ilerleyen zamanlarda, öğretmenin performansıyla ilgili yeni kriterler ortaya konularak, öğretmenler ciddi baskı altına alınabilir. Milli eğitim sistemi üzerinde bu tür uygulamaları artık bırakmalıyız. Bunun yerine eğitimin daha kaliteli hale getirilmesi için yöntemler, yollar, teknolojiler takip edilmelidir.
Performans notları 30 Haziran'a kadar MEBBİS’e işlenmiş olacaktır. Her öğretmen kendi performans notunu öğrenebilir. Performans notu konusunda haksızlığa uğradığını düşünen üyelerimizin, öncelikle okul idaresine itiraz dilekçesi vermesini öneriyoruz. Okul idaresinin vereceği cevaba göre konu hakkında mahkemeye gidilebilir. Konuyla ilgili, hakkaniyetten uzak, yanlı hareket eden okul müdürleriyle ilgili ayrıca işlem talep edeceğimizi özellikle bildiriyoruz”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim