Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, okul müdürlerinin değerlendirilmesinde objektif davranmadıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundukları Sungurlu ve Bayat milli eğitim müdürlüğü yöneticileri hakkında ilgili kaymakamlıkların “soruşturma izni” vermediğini açıkladı.
Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atçıoğlu ve Şube Müdürleri Yılmaz Karaalp ve Erdal Aksoy ile Bayat İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçar ve o dönemde Bayat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Yüksel Önder hakkında “Görevi Kötüye Kullandıkları” gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Aydın, “Soruşturma izni vermeyen Sungurlu Kaymakamı Sayın Osman Beyazyıldız’ın ve Bayat Kaymakamı Sayın İdris Akça’nın bu tutumlarını kınıyorum” dedi.
Daha önce yapmış oldukları basın açıklamalarında 4 yılını dolduran okul müdürlerinin görevden alınma sürecini ve şeklini protesto ettiklerini belirten Aydın, açıklamasında şunları dile getirdi:
“İlimiz merkezinde ve ilçelerimizde Türk Eğitim Sen üyesi okul müdürlerinin % 90’ının görevden alındığını, ülke genelinde de durumun farklı olmadığını ve kıyımın had safhada olduğunu ifade etmiştik. Bu görevden almalarda ise merkez ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerinin talimatla iş yaptıklarını, kendilerini bulundukları makama getirenlerin dediklerini harfiyen yaptıklarını ve bir kıyıma imza attıklarını buradan kamuoyuna ifade etmiştik. Bu kişilerin tetikçi, emir eri ve kul hakkını hiçe saydıklarını çok kez haykırmıştık.
İlgili şahıslar hakkında, okul müdürlerinin değerlendirilmesinde objektif davranmadıkları, bu fiilleriyle görevlerinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine sebep oldukları iddiasıyla “Görevi Kötüye Kullandıkları” gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştuk.
Bu şahıslar arasında Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atçıoğlu ve Şube Müdürleri Yılmaz Karaalp ve Erdal Aksoy ile Bayat İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçar ve o dönemde Bayat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Yüksel Önder de bulunmaktadır. Ön inceleme yapıldıktan sonra konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı makamınca Sungurlu ve Bayat Kaymakamlığından soruşturma izni talep edilmiş fakat “Soruşturma İzni Verilmemesi” yönünde cevap alınmıştır.
Soruşturma izni vermeyen Sungurlu Kaymakamı Sayın Osman Beyazyıldız’ın ve Bayat Kaymakamı Sayın İdris Akça’nın bu tutumlarını kınıyorum.
Bu durum Çorum merkez ve diğer ilçelerimizde de devam ederse, görevi kötüye kullanmalar devam edecek, işini düzgün yapan ama mağdur edilen, paralel sendikanın hışmına uğrayan, güce biat etmeyen, hükümet cariyesi olmak yerine devlet memuru olmakta ısrar eden, hakları gasp edilen onlarca eğitim yöneticisinin devletine olan güveni ve inancı yok olacaktır. Şayet bu şahısların suçsuz olduğuna kanaat getirdiyseniz, bırakın bu insanları adaletin eline kararı yargı mensupları versin.
Türk Eğitim-Sen olarak Sungurlu Kaymakamlığı’nın 28.11.2014 tarih ve 16 nolu kararı ve Bayat Kaymakamlığı’nın 13.11.2014 tarih ve 2 nolu kararı soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararlarını ilişkin itirazlarımız Kırıkkale Bölge İdare Mahkemesi’ne iletilmek üzere ilgili kaymakamlık makamlarına ilettik.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim