Özel Selçuk Köse Etüt Eğitim Merkezi’nde, yaz okulu 2 Haziran’da başlıyor.
Yaz dönemi için, 65 günlük dolu dolu bir eğitim programı hazırladıklarını belirten Kurucu Müdür Selçuk Köse, yaz okulunda öğrencilerin kazanımları ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Çocuklar aynı ortamda yaşayarak birbirlerine dost olur ve arkadaşlık kavramının önemini anlarlar. Kendilerine özgüvenleri artar ve sağlıklı bir bünyeye kavuşurlar.
Yaz okullarının çocuklara, başkalarına saygı, kendine saygı, hoşgörü, kişiliklerini bulma gibi katkıları vardır.”
Selçuk Köse, bu programları uygularken her öğrenciye en iyisini yaptırma gayreti içinde, güler yüzlü eğitim verme anlayışını benimsediklerini söyledi.
TEOG sınavlarına da değinen Köse, “Sınavda çıkan sorular öğrencilerin kazanımlarını dikkate alınarak yorumlama, analiz yapma, eleştirel düşünme, sonuçları tahmin etme, problem çözme, yeterliliklerini ölçmek düşüncesi ile MEB tarafından hazırlanmaktadır. Etüt Eğitim Merkezi olarak hedefimiz öncelikli olarak 8. sınıfa geçen öğrencilerimize 6. ve 7.sınıfın eksik konularını tamamlatmak, farklı kaynaklardan yararlanarak 8.sınıf birinci dönem TEOG sınav ünitelerini eksiksiz bitirmek olacaktır.” dedi.
Selçuk Köse, yaz dönemine ilişkin şu bilgileri de verdi:
“65 günlük kamp döneminde haftada 20 saat Türkçe, matematik, İngilizce, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve din kültürü derslerinin takviyesi yapılacaktır.
Böylelikle; yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerin, psikolojik ve teknik olarak sınav yarışına daha avantajlı başlaması sağlanmış olacaktır.
Öğrencilerin kurallara karşı çıkamayacağı, ama öğretmenin uygulama biçimi hakkında görüş ifade edebileceği bir disiplin anlayışını uygulayacağız.
Önemli olan öğrencinin hatasını görmesini sağlayarak adil davranış kazandırmaktır. Sonuç olarak; Ailenin içinde bulunmadığı hiçbir disiplin ayakta kalamaz.
Bizim amacımız problemler çıktıktan sonra değil çıkmadan önce önlemeye çalışmak olacaktır.”
Editör: TE Bilisim