İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından yürütülen “Selam Tevhid'de kumpas” soruşturmasında tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 17 şüphelinin sorgusu yaklaşık 8 saat sürdü.
İstanbul 4’üncü Sulh Ceza Hâkimliği, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheliler merkez valisi Ahmet Pek, Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Bulduk, emniyet müdürleri Hamza Bayındır, Ayhan Koç ve İsmail Kılınç ile Zafer Karaman’ın “darbeye teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından tutuklanmalarına karar verdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen “Selam Tevhid’de kumpas” soruşturmasında aralarında merkez valisi ve üst düzey emniyet müdürlerinin de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan’ın gözaltı kararı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Mardin, Kocaeli, Bursa, Malatya, Çorum, Siirt, Hakkari ve Antalya'da operasyon düzenlemişti.
(İHA)
Editör: TE Bilisim