Daha önce 2011 yılında “Soykırımı kim yaptı? 1915’te ne oldu?” adlı kitabını Çorum’da bastıran, “Dünyanın en büyük yalanı: soykırım” adlı kitabını ise Truva Yayınları tarafından 2013’te İstanbul’da bastıran Aydemir, “Soykırım suçlusu Ermenistan af dile” isimli üçüncü kitabını da Çorum TSO’nun desteği ile bastırdı.
Aydemir, kitabı ile ilgili şu görüşlere yer verdi:
“Bu yıl yani 2015 yılında uydurma 24 Nisan’ın uydurma 100. yılı münasebetiyle Papa dahil üzerine vazife olmayan, herkes Türklere iftira atma yarışına girdi. Öyle ki son yirmi yıldır ülkemize gelen konuk devlet başkanları, alâkasız adamlar, yazarlar, çizerler, gazeteciler bile Türkiye’ye fırça atıp gittiler. Üzülerek söylemek mecburiyetindeyim ki bizim iktidarlarımızın hepsi ve bizim muhalefetin hepsi (Vatan Partisi hariç) hiçbir ciddi tepti vermediler. Yurt dışına giden siyasi yetkililerimize, onlar mutlaka ve mutlaka soykırım iftirasını hatırlatıp, “Ermenilerden özür dileyecek misiniz? Tarihinizle yüzleşecek misiniz?’ diye sorular yönelttiler. Bütün siyasi yetkililerimiz bunlara kaçamak cevaplar verdiler. Bu çok büyük bir kusur idi. Dünya sükût ikrardan gelir gereği Türkleri suçlu ve daha beteri soykırımcı olarak gördü.
Hakikati bilen yani Ermenilerin soykırım yaptığını bilen tüm vatandaşlarımız gibi ben de bu duruma çok üzülüyordum. Bu konuda çok uzun süredir araştıran, yazıp çizen biri olarak asıl soykırım yapanın Ermeniler olduğunu anlatmak için bu üçüncü kitabımı hazırladım.
Millî ve hamasî duygularla değil; aklın, mantığın, bilimin ve hakikatin ışığında, halkımızın bilgilenmesi için, halkımıza küçük bir hizmet yaptım. Son iki yüz yıldır, dünyanın en ağır trajedilerini yaşayan, soykırım ve sürgün mağduru Türk ve Müslüman kardan beyaz pâk ceddimize naçiz bir evlatları olarak bir nebze borcumu ödemeye çalıştım” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim