Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Samsun Bölge Müdürlüğü 2018 yılı Mayıs ayı sektörel güven endekslerini açıkladı. Buna göre; mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Nisan ayında 97,1 iken, Mayıs ayında yüzde 5,3 oranında azalarak 92 değerine düştü.

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 5,1, yüzde 6,3 ve yüzde 4,5 azaldı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Mayıs ayında yüzde 3,2 oranında azalarak 97,1 değerine geriledi. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; iş hacmi-satışlar, mevcut mal stok seviyesi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 2, yüzde 2,8 ve yüzde 4,6 azaldı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 78,8 iken, Mayıs ayında yüzde 2,1 oranında azalarak 77,2 değerine düştü. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 3,3 ve yüzde 1,1 azaldı.

(Emre URAL)

Editör: TE Bilisim