Konuya ilişkin bir açıklama yapan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, ilimizin değerlerini yaşatmak onların bıraktıkları güzel eserleri gelecek nesillere taşımak için Hitit Üniversitesi ve Çorum Belediyesi ile anma günü düzenlediklerini açıkladı.

Türk kültürüne damga vurmuş ve birçok ölümsüz eserler bırakmış ilimiz değerlerini anma çabaları kapsamında böyle bir etkinlik düzenlediklerini dile getiren Milletvekili Uslu, “Bu sene ilkini yapacağımız programda 1 Aralık 1995 tarihinde kaybettiğimiz halk ozanımız Şekip Şahadoğru’yu doğumunun 85. yılında eserleri ile yâd etmiş olacağız. Merhum Şahadoğru ülkemize sayısız eserleri ile değer kazandırmıştır. Bu değerlere hep birlikte sahip çıkmakta bizlerin görevidir” dedi.

Anma etkinliklerinin geleneksel hale getirileceğini belirten Uslu, Şekip Şahadoğru etkinliğinin 13 Kasım günü saat 13.00’de Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda başlayacağını kaydetti.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, açılış ve protokol konuşmaları ile başlayacak etkinlikte Yazar Sendikacı Mehmet Çetin, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Yakıcı, Sanatçı Bayram Bilge Tokel ile Şekip Şahadoğru’nun oğlu Seyit Ali Aykaç birer konuşma yapacak. Şekip Şahadoğru’nu anlatan slayt gösterisi ile devam edecek programda Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları Solist Nazlı Öksüz ve Bağlama’da Erkan Şölen tarafından dinleti sunulacak. Program katılımcılara plaket ve hediye takdimi ile son bulacak.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim