Özelleştirilen Çorum Şeker Fabrikası’nda taşeron firmaya çalışan güvenlikçilerin işsiz kaldığı öğrenildi. Fabrikayı devralan firmanın güvenlik konusunda Karadeniz’den başka bir firmayla anlaşması sonucu 32 güvenlik personelinin işsiz kaldığı açıklandı.

Türkşeker AŞ’ye ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi sonrasında Çorum Şeker Fabrikası’nı satın alan firmanın 24 Haziran’da fabrikayı devraldığını dile getiren Şeker Fabrikası güvenlik personeli hiçbir mağduriyet yaşanmayacağı sözü verilmesine rağmen işsiz kaldıklarını dile getirerek yetkililerden yardım istedi.

ÇORUM HABER’i ziyaret ederek taleplerini ve sorunlarını ileten çok sayıda güvenlikçi, Çorum Şeker Fabrikası’nda yıllardır taşeron işçisi olarak çalıştıklarını söylediler.

Güvenlik personeli adına açıklama yapan Ahmet Özkahriman fabrikada taşeron olarak çalışan güvenlik görevlisi, temizlikçi başta olmak üzere bazılarının işten çıkarıldığını söylediler. İşten çıkarılan kişi sayısının 80’e ulaştığını dile getiren Özkahriman, “Burada 8-10 yıldır güvenlik görevlisi çalışan arkadaşlarımız da var. Fabrika özelleştirince devralan firma iki ay içinde 33 kişiden sadece birini içeriye aldı ve 32 kişinin tamamını çıkardı. Fabrikalar satıldığında hiçbir kişinin mağdur edilmeyeceği sözleri verilmişti. Temizlik, park bahçe ve güvenlikte çalışan yaklaşık 80 kişi işsiz kaldı. Hepimizin ailesi var. Okullar açıldı, önümüz kış. Kredi ödemesi olanlar var. Bu konuda hepimiz mağdur edildik. Tazminatımızla ilgili bir endişemiz yok ancak kış öncesi işsiz kalarak mağdur edildik. Bu konuda kime başvuru yaptıysak yanıt alamadık. Mağdur edilmeyeceğimizi söyleyen yetkililerin hiçbiri yüzümüze bakmıyor. Çorum’da bir çok kuruma güvenlikçi alınıyor. Yetkililerden 20-30 güvenlikçiyi mağdur etmeden buralara yerleştirmelerini talep ediyoruz” diye konuştu.

Hükümetin özelleştirilme sürecinde çalışanların işsiz kalma endişesine ilişkin verdiği taahhüdü hatırlatan Özkahriman “Bizler yıllarca emek sarfettik ve bu fabrikaya yıllarımızı verdik, üzülüyoruz. Olan oldu ama en azından bundan sonraki arkadaşlarımızın haklarının verilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim