Mehmet Yolyapar’ın, 28 Şubat 2018 tarihindeki, Çorum Şeker Fabrikası mutlaka satılacaksa Çorumlular tarafından alınması gerektiğini savunan ve “Çorum’da TORKU örneği dev bir gıda markası neden yaratılmasın?” değerlendirmesini içeren yazısına tamamen katıldığını, dünkü “Çorum artık büyük projeler için ortaklığı başarabilmeli” görüşünü de benimsediğini ifade eden Milletvekili Ceylan, “Çorum Şeker Fabrikası’nın hemşehrilerim tarafından satın alınması, Çorum açısından büyük kazanım olur” dedi.

Bu amaçla oluşturulacak Ortak Girişim Grubu’na siyaseten her türlü desteği vermeye hazır olduğunu da belirten Ahmet Sami Ceylan, “Ben de Çorum’un, bunu başarabilecek güçte olduğuna inanıyorum” ifadesini kullandı.

ÇORUM HABER’in yıllardır Çorum’un sorunlarına büyük bir duyarlılıkla yaklaştığını, objektif değerlendirmelerle ve yapıcı önerilerle toplumsal dinamikleri harekete geçirmeye çalıştığını vurgulayan Milletvekili Ceylan, “Mehmet Yolyapar’ın yönetiminde ÇORUM HABER, yayın hayatı boyunca daima gerçek gazetecilik örneği sergiledi, Çorum’un ve Çorumlu’nun yararını her şeyin önünde tuttu, ciddi şekilde farkındalık oluşturdu. Şeker Fabrikası konusundaki yayınları da bunun son örneğidir” diye konuştu.

Ceylan, daha sonra şunları söyledi: “Mehmet Yolyapar, bir markadır. Çorum için büyük kazançtır. İyi ki geçmişte önüne çıkan fırsatları değerlendirip büyük şehirlere gitmemiş, iyi ki Çorum’dan ayrılmamış.”

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim