Çorum'da 85 köyde 30 bin ila 40 bin dekar arasında pancar ekimi yapan yaklaşık bin pancar üreticisinin bulunduğunu kaydeden Kalender, “Pancar alım zamanında geçici işçilerle birlikte yaklaşık 300-350 kişinin çalıştığı Çorum Şeker Fabrikası şehrimizin can damarıdır” dedi.

CHP olarak yapılacak en son özelleştirmenin şeker fabrikaları olması gerektiğini defalarca söylediklerini ancak AKP’nin bu yanlışın peşinde koşmaya devam ettiğini belirten Kalender, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Şeker pancarı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en fazla katma değer ve istihdam yaratan ürün olarak göze çarpmaktadır. Şeker fabrikaları sadece birer fabrika değil, 100 binlerce insanın ekmek kapısı durumundadır. Üretilen şeker pancarı üreticilerin, küspe hayvancıların, şeker de tatlandırıcı sektörünün lokomotifi konumundadır. Söz konusu bu fabrikaları "Kâr etmiyor" mantığıyla yola çıkarak özelleştirmeye çalışmak doğrudan 100 binlerce insanın, dolaylı olarak da milyonlarca insanın ekmeğiyle oynamakla eşdeğerdir.

Avrupa, şeker sektörünü yeniden yapılandırarak, pancardan şeker üretiminde artış sağlarken, Türkiye'de pancardan şeker üretiminin her geçen gün geriye götürülmesinin sebebi nedir? Bu durumda, Türkiye, şeker ihtiyacını tamamen mısırdan yapılan nişasta bazlı şekerlerden mi karşılayacak? Bu bağlamda milli sanayi açısından ülkemizin en stratejik kurumlarının başında gelen şeker fabrikalarını özelleştirmek aynı zamanda halk sağlığına ihanet etmekle eşdeğer olacaktır.

Adalet ve Kalkınma Partisini ve hükümetini bir kez daha uyarıyoruz. Acilen bu yanlıştan dönün. Milyonlarca insanın ekmeğiyle, Türkiye halkının sağlığı ile oynamayın!” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim