Dün sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Kahraman, özelleştirme sürecinden biran önce geri dönülmesi çağrısında bulundu. 20 Şubat’ta başlayan süreçle birlikte Çorum Şeker’i 2 firma tarafından teklif verildiğini kaydeden Kahraman, “Sendikamızın başka Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan ve milletvekilleri nezdinde bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. Hukuki mücadeleyi de başlattık. Danıştay 3. Daire’ye yürütmeyi durdurma davası açıldı” şeklinde konuştu.

Özelleştirme süreci esnasında en gerçekçi açıklamayı TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun yaptığını belirten Kahraman, TBMM’de gizli bir oylama yapılması halinde 550 milletvekilinden 530’unun özelleştirmeye ‘hayır’ oyu vereceğini söyledi.

Yarın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Çorum’da bir şeker mitingi düzenleneceğini söyleyen Kahraman, “Bu mitinge Türk-İş’e bağlı sendikalar olarak Türk Bayrağı ile katılım sağlayacağız. Şeker işçisi olarak biz de mitingde yerimizi alacağız” dedi.

Şeker sorununun partiler üstü bir konu olduğunun altını çizen Kahraman, Şeker-İş Sendikası’nın geçmişte AK Parti aleyhine açılan kapatma davası sürecinde gerçekleştirilen ‘demokrasiye sahip çıkalım’ mitinglerine de katıldığını anımsatarak, “Ülke menfaati olduğunda Şeker-İş dün olduğu gibi bugün de parti amblemi gözetmeksizin alanlarda yerini alacaktır. Bize bir adım gelenin biz on adım yanında oluruz” diye konuştu.

Yapılan özelleştirmenin tekrar gözden geçirilerek iptal edilmesin isteyen Kahraman, “Fabrikalar özel sektörde olsa bile 1-2 yıl içinde kapanır. Çünkü şeker sektörünün geleceği pancar üreticisine bağlı. Eğer çiftçi başka bir ürün ekerse zaten fabrikalar çalışmaz” dedi.

Kahraman, CHP’nin düzenlediği şeker mitinginin siyasi bir miting olmadığını kaydederek, “Bunu bir ülke meselesi olarak görüyoruz. Burada kaybeden işçimiz, esnafımız ve çiftçimiz olacak” şeklinde konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim