Oda Başkanı Şahin, S.S. Çorum Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yüksel Yıldırım ve Hamza Doğan ile birlikte Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin’i makamında ziyaret etti. Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Sefer Kahraman’ın da eşlik ettiği ziyaret sırasında konuşan Şahin, kısa bir süre önce Çorum Şeker Fabrikası Müdürlüğü görevine atanan Ramazan Aytekin’e hayırlı olsun dileklerini ileterek görevinde başarılar diledi.
Ziyaret sırasında pancar alımına ilişkinde görüşlerini dile getiren Şahin, Çorum’da ilk kez bu yıl uygulamaya konulan randevu sisteminin özellikle şoför ve nakliyeci esnafı açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Şeker üreticileri, nakliyeciler ve fabrikanın ayrılmaz bir bütün olduğunu ifade eden Tahsin Şahin, karşılıklı istişare ve işbirliği içerisinde çözülemeyecek problem olmadığını dile getirdi.

SORUN DİNLEDİ
Ziyaret sırasında ayrıca, Çorumlu şoför ve nakliyeci esnafının pancar alımında yaşadığı çeşitli sorunlarda gündeme geldi. Oda Başkanı Şahin, üyelerden gelen sorun ve sıkıntıları anında ilgili yerlere aktararak çözümü konusunda yoğun bir çaba harcadıklarını kaydetti. Tahsin Şahin, yakın ilgi ve alakalarından dolayı Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin ve Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Sefer Kahraman’a teşekkür etti.

ÇORUM’A KATKI 300 MİLYON LİRA
Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin, Çorum’da bu yıl 744.000 ton pancar işleneceğini, 100.000 ton kristal şeker, 35.000 ton melas, 170.000 ton yaş pancar posası üretimi hedeflediklerini söyledi.
Aytekin, Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin’in fabrikaya yaptığı ziyaret sırasında, 26. Dönem Pancar İşleme Kampanyası çerçevesinde yapılan çalışmaları değerlendirdi.
2016 yılında fabrikaya bağlı Çorum Merkez, Alaca, İskilip, Kızılırmak, Osmancık, Sungurlu ve Yerköy olmak üzere 7 Bölge şefliğine bağlı 130 köyde 2678 çiftçi tarafından 76650 dekarlık alanda pancar ekimi yaptırıldığını hatırlatarak bu yıl kampanyanın 100 gün sürmesinin beklendiğini ifade eden Aytekin, “Fabrikamızın bu sene yapacağı üretim faaliyetlerinden bölgemize sağlayacağı parasal değer 300 Milyon TL civarında olacaktır” dedi.

ŞOFÖR ESNAFINDAN ŞAHİN’E YAKIN İLGİ
Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Şeker Fabrikası yerleşkesinde bekleyen şoför ve nakliyeci esnafı ile bir araya geldi. Sorunları yerinde dinleyen Oda Başkanı Şahin, Şeker Fabrikası'nın kampanya döneminin devam ettiğini belirterek “Çiftçilerimiz tarlalarındaki pancarlarını yoğun bir şekilde vermeye çalışıyor. Daha önceki yıllarda şoför ve kamyoncu esnafımızdan özellikle bekleme sürelerine ilişkin yoğun şikâyetler alıyorduk. Bu yıl yapılan yeni düzenleme ile randevu sistemine geçildi. Tabii bu problemleri el birliği ile aşmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Şoför ve nakliyeci esnafından gelen her türlü sorun ve talebin anında değerlendirmeye alınarak gerekli girişimlerin yapıldığını anlatan Tahsin Şahin, sorunları el birliği ile iştira ederek çözüme kavuşturmaya devam edeceklerini kaydetti.

“SORUNLARI ÇÖZEBİLİRİZ”
Birleştirici ve sorun çözücü çalışmaları ile dikkat çeken Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Şahin, şeffaf, ayakları yere basan, üyelerin menfaatini düşünen, çalışkan ve üretken bir vizyonla başlattığı planlı projelerine devam ediyor.
Çorum Şeker Fabrikası yerleşkesinde şoför ve nakliyeci esnafı ile buluşan Şahin, üyelerin kendilerine olan güvenini asla boşa çıkarmayacaklarını ifade ederek, “Üyelerimizle sürekli diyalog içinde olup, beklentilerini her zaman dikkate aldık, almaya da devam edeceğiz. Oda menfaatleri adına her kişi, kurum ve kuruluşla iletişim kurup, işbirliği yapma ve ortak fayda üretme anlayışını sürdürmekte kararlıyız” dedi.
HİZMETLİ TEŞEKKÜR
Oda olarak “laf değil icraat yapmak için” bu yola çıktıklarını anlatan Şahin, “Cemiyetimizin üyelerine en iyi hizmeti vermek adına el birliği yaptık. Bizleri bu göreve layık gören herkese hizmetlerimizle teşekkür edeceğiz. Bizim yönetim anlayışımızda 'ben' yoktur, 'biz' vardır. Bu başarıyı da tüm üyelerimizle birlikte kazandık" ifadelerini kullandı.
(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim