Kentin tek kamu iktisadi teşekkülü olan Şeker Fabrikası’nı gezerek üretim hakkında bilgi alan Bakan Ağbal’a Özelleştirme İdaresi Başkanı hemşehrimiz Ahmet Aksu, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ergin İçenli, Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve Şeker-İş Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman da eşlik etti.

Şeker fabrikalarının özelleştirme programında olan kuruluşlar olduğunu belirten Bakan Ağbal, “Şeker fabrikalarını mali açıdan, teknik açıdan, üretim kabiliyetinin artırılması, yeni yatırımları ve mevcut teknolojileri iyileştirmek ve daha iyi duruma getirmek istiyoruz. Üretim ve tüketim zinciri içerisinde milli çıkarlarımıza uygun bir şekilde yapılanmasının gayreti içerisindeyiz. Şeker pancarı milli bir konu. Burada çok sayıda şeker pancarı üreticimiz buradan ekmek yiyor. Şeker piyasasıyla ilgili gelişmelerden üreticimizin, işçi ve nakliyecimizin en fazla faydalanması için nasıl bir çalışma yaparız onun derdindeyiz” dedi.

Şeker Fabrikası çalışanlarına teşekkür eden Bakan Ağbal, “Fedakârca çalışan işçilerimize teşekkür ediyorum. Üretimi en üst düzeyde sürdürmenin gayreti içerisinde oluyorlar. Üretimi hep beraber güçlü tutacağız. Bu fabrikaların ayakta durması konusunda işçilerimiz bizden daha fazla gayret gönderiyorlar. Hak arama mücadelesini de yapacaksınız tabiî ki ama biz meseleleri nasıl ortak bir yolla çözeriz buna bakacağız. Çorum Şeker Fabrikası gibi 25 tane şeker fabrikamız var. Bunların tamamı ciddi bir kamusal istihdam sağlıyor” dedi.

Şeker Fabrikası işçileri tarafından Bakan Ağbal’a fabrika fırınında pişirilen şeker pancarı tatlısı ikram edildi. Ağbal, Şeker Fabrikası ziyaretinin ardından Çorum’dan ayrıldı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim