Dün gerçekleştirilen pancar alım kampanyası açılış töreni nedeniyle bir konuşma yapan Kahraman, taşeron işçileri istasyonlarda çalıştırmanın mümkün olmadığını, bazı günler emekliye ayrılmış usta işçileri fabrikaya davet etmek zorunda kaldıklarını belirterek, yetkililerin bu soruna mutlaka bir çözüm bulması gerektiğini dile getirdi.

Pancar işleme kampanyasında 27’nci dönemi geride bıraktıklarını söyleyen Kahraman, “Geçen yıla göre bu yıl mütevazı bir açılış yapıyoruz. Milletvekillerimiz telefonla arayarak mazeretlerini bildirdiler” dedi.

Fabrika çalışanları olarak ellerini taşın altına koymaktan asla çekinmediklerini belirten Kahraman, geçen sene bir takım sorunların dile getirildiğini anımsatarak, bu sorunların çözümü noktasında Çorum Şeker Fabrikası’na 6 milyon liralık bir ödenek gönderildiğini dile getirdi.

Çiftçi dinlenme evini bu sene faaliyete geçirdiklerini kaydeden Kahraman, “Hem şoförler hem de çiftçilerimiz kışın soğuğunda, yazın sıcağında burada dinlenecek ve işlemlerini takip edebileceklerdir. Yine 25 dönümlük arazi düzenlenerek çiftçilerin park hizmetine sunuldu” şeklinde konuştu.

“YETİŞMİŞ ELEMAN EKSİKLİĞİ SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ”

Konuşmasının devamında Şeker Fabrikası’ndaki eleman sıkıntısına dikkat çeken Kahraman, “Şeker Fabrikası olarak en büyük sıkıntımız yetişmiş eleman eksikliği” dedi. Kendisinin 1990 yılında işe girdiğini, kendisiyle birlikte işe giren ve halen kadro alamamış çok sayıda işçinin bulunduğunu kaydeden Kahraman, “Yıllarca çalışmasına rağmen halen primi dolmayan işçilerimiz var. Sayımız 675 çalışandan 300’lere kadar düştü. Şeker sektöründe kadro sorununun çözülmesi gerekiyor. 500’e yakın taşeron işçi var ancak bunları içerdeki istasyonlarda çalıştırmamız mümkün değil. Artık emekli olan arkadaşlarımızı istasyonlara getirmeye başladık” dedi.

Bölgesine 400 milyon liralık bir katma değer sağlayan Çorum Şeker Fabrikası’nın sorunlarının el birliği ile çözülebileceğini belirten Sefer Kahraman, “Şeker Fabrikası kamu kurumudur diyerek sahipsiz olunmadığı sanılmasın. Çorum Şeker Fabrikası’nın sahibi vardır. Bu nedenle fabrika ile ilgili varsa bir sıkıntı, istişare ile tüm sorunlar çözülür” şeklinde konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim