Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ve parti yöneticileriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Suludere, yarın CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve 30 kişilik milletvekili heyetinin Çorum Şeker Fabrikası’nı ziyaret edeceğini söyledi.

Şeker fabrikalarının sadece şeker üreten tesisler olmadığını kaydeden Suludere, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Şeker fabrikaları, milyonlarca köylümüzün, milyonlarca çiftçimizin o kutsal emeğini üretime dönüştüren değerli tesislerdir. Ülkemizde halen devletimize ait aktif 25 şeker fabrikası var. Bunun 14 tanesinin satışı 21 Şubat 2018 günü resmi gazetede yayınlandı.

Amaçları bu ülkede tarımı, üretimi bitirmek ve ABD merkezli nişasta bazlı şeker üreticilerine teslim etmek. 81 milyonun sağlığını sentetik şekerle bozmak, sonra tedavi için yabancı şirketlere ilaç yoluyla da para kazandıracak alan açmak.

10.500 çalışan Şeker-İş emekçisini kadrodan mahrum bırakıp, yüz binlerce üretici de perişan olacaktır.

Şeker Fabrikaları sosyal bir Cumhuriyet projesidir. Şeker Fabrikaları vatandır, vatan satılamaz. Ama gelin görün ki, Türkiye'nin tarım politikası ve sanayi politikası

AK Parti iktidarı ile bir çırpıda değişti.

Türkiye'de artık bizim milli değerlerimiz yok sayılıyor. Siz bakmayın iktidar mensuplarının her ağızlarını açtıklarında milliyetçilikten dem vurmalarına.

Eğer onlar milliyseler, milli değerlerimize, bu güzel tesislere göz dikmezler.

Eğer onlar milli olsalar bu tesisleri yabancı uluslararası şirketlere peşkeş çekip onların kazançlarına kazanç katmak üzere yeni düzenlemeler yapmazlardı.

Yıllar önce şehrin merkezinin dışına kurulan bu değerler, artık bu şehirlerimizin gözde arsalarına dönüştü. Bu arsalar, daha önce özelleştirilen arsaların peşkeş çekildiği firmaların iştahlarını kabartıyor.

Bunu ne için söylüyorum, diğer TEKEL fabrikaları satıldığında sonunun ne olduğunu gördük.”

CHP HEYETİNDE KİMLER VAR?

Suludere’nin verdiği bilgiye göre CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın başkanlığındaki 30 kişilik heyette Çorum Tufan Köse, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Mersin Milletvekili Hüseyin Çakmak, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Hatay Milletvekili Serkan Topal, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Denizli Milletvekili Melik Basmacı ve Parti Meclisi üyeleri Sevde Erdal Kılıç ile Yıldırım Kaya yer alıyor. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim