Ekonomik boyutu bir tarafa sağlığın elden gittiğini dile getiren Yıldız Bek, bunun önlenmesi için pancar üretiminin artırılıp, Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine dur denmesi gerektiğini vurguladı.

“Geçimini pancar üreterek sağlayan çiftçimize ve bunu fabrikalarda işleyen işçimize sahip çıkalım” diyen Yıldız Bek, meclis olarak ortak bir bildiri yayınlayarak milli ve yerli şeker fabrikasının bacasının sönmesine karşı çıkılmasını istedi.

AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanı Abdullah Meteoğlu ise konuşmasında devletin banka ve şeker fabrikaları gibi kurumlardan çekilmesi gerektiğini savundu.

Fabrikanın kapatılması ya da yan ürünlerinden fayda sağlayanların mağdur edilmesinin söz konusu olmadığını dile getiren Meteoğlu, bu ürünlerin yine satışa sunulacağını, mevcut sistemle işlerin yürümesinin mümkün olmadığını anlattı.

Üretimin aynı şekilde yürütülmesi şartıyla bu kurumların özelleştirileceğine dair duyumlar aldığını kaydeden Meteoğlu, devletin Çorumdaki yatırımlarını şeker fabrikası ile sınırlandırmanın diğer yatırımları görmezden gelmek anlamına geldiğini dile getirdi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim