MHP Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, beraberinde adaylardan Ali Akcan ve parti yöneticileri olduğu halde Şeker Fabrikası Müdürü Öner Öztürk ve Şeker-İş Sendikası Başkanı Sefer Kahraman’ı ziyaret edip fabrika işçileriyle görüştü.
İşçilere hitap ederken., “Biz işçi camiasından gelen insanlarız. İşin, emeğin ne demek olduğunu bilen insanlarız” diyen Vahit Kayrıcı, şeker fabrikalarının Türk köylüsünü kalkındıran, üç- dört milyon aileyi geçindiren bir sektör olduğunu belirterek “Şeker stratejik bir üründür. Bu sebeple şeker fabrikalarına gereken önemin verilmesi zorunludur.” dedi.
Çorum Şeker Fabrikası’nın satışının iptal edilmediğini, sadece durdurulduğunu da vurgulayan Kayrıcı, Devlet Bahçeli’nin “İktidara geldiğimizde taşeron işçilerin hepsi kadroya geçirilip kölelik düzenine son verilecek” şeklindeki sözünü de hatırlatıp işçilerin desteğini istedi.
Şeker İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman ise, 2014-2015 sezonu pancar ekimlerinde ciddi bir düşüşün söz konusu olduğunu anlatarak, “Tarımdan ve şeker pancarından kaçan köylümüz var. Şeker pancarı Türkiye’nin olmazsa olmazıdır. Pancar üreticisinin desteklenmesi ve şeker sektörünün önünün açılması gerekiyor.” ifadesini kullandı.



Editör: TE Bilisim