Türk Şeker’in aynı zamanda toplum sağlığının da güvencesi olduğunu kaydeden Temur, “Yıllardır güvenle tüketilen pancar şekeri zaman içerisinde yerini tamamen nişasta bazlı şekere bıraktığında toplum sağlığı büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalacaktır.

Şeker milli bir meseledir. Yalnızca bugünün ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak “fabrikalar kar ettirmiyor, satıp kurtulalım” mantığı tamamıyla yanlıştır. Milli bir mesele söz konusu olduğunda kar/zarar değil, “ne yapılabilir, nasıl faydalı bir hale getirilebilir?” sorularına yanıt aranmalıdır. Türkiye’nin ihtiyacı olan şey; elindekini satarak değil, ürettiğini satarak kazanmak ve büyümektir.

Bu kapsamda yıllardır özelleştirmelerin yaşandığı enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolunda genel yetkili sendika olan Enerji Bir-Sen olarak bizler özelleştirmelerin Türkiye’ye fayda sağlamayacağını, milli varlıkların değerinin para ile ölçülemeyeceğini ve alınan bu özelleştirme kararından dönülmesi gerektiğini kamuoyuna bildiririz” dedi. (Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim