Dün Fabrika Lokali’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Necmeddin Kılıç, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Türkiye Şeker Fabrikaları A. Ş. Genel Müdürü Ahmet Aksu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum PANKOBİRLİK Başkanı Ahmet Pehlivan ve Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman katıldılar.
Toplantıda ilk olarak söz alan Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Şeker Fabrikası’nın kapasitesinin altında çalıştığına dikkat çekerek, ihtiyaç duyulan pancarın büyük bir kısmını çevre illerden sağlamak yerine Çorum'dan temin edilmesi için çalışma yapacaklarını ve bu yönde önlemler geliştireceklerini söyledi.
Vali Kılıç, Şeker Fabrikası’nın sadece çalıştırdığı işçilerle değil, ilimizdeki çiftçilere de katma değer sağladığını belirterek, “Bu fabrikanın kapasitesinin tamamını Çorum’dan doldurma imkânı varken diğer illerden şekerpancarı alınması, ilimiz için değerlendirilmesi gereken bir husustur. Bugün Çorum Şeker Fabrikası’nın işleyeceği bütün pancarın Çorum’da üretilip üretilmeyeceğini masaya yatıracağız. İlimiz çiftçilerine hayırlı olabilecek, daha da zenginleştirebilecek başlıkları tespit edeceğiz. İnşallah bu toplantı ilimize hayırlı olur.” diye konuştu.
Çorum’un gelişmesi adına sanayi ve turizm sektörlerine de büyük önem verdiklerinin altını çizen Vali Kılıç, tarım alanında sulanabilir arazi miktarını artırarak, bitki deseninde de değişikliğe çalıştıklarını kaydetti.
Ak Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ise Çorum’u tarım, sanayi, turizm ve sağlık alanlarında “Marka şehir” yapma konusunda kararlı olduklarını söyledi. Milletvekili Kurt, kendisinin tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği alanında özel çalışmalar yaptığını hatırlatarak, Uğurludağ’da bazı üreticilerin sözleşmeli lavanta üretimine başladıklarını bildirdi.

(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim