Geçtiğimiz Cuma akşamı Çorum-Ankara karayolu üzerindeki özelleştirilen Çorum Şeker Fabrikası önünde dün toplanan nakliyeci ve üreticilerden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, 50 gündür alacaklarının ödenmediğini iddia ederek fabrika yöneticileriyle görüşmek istemiş, taleplerine olumlu yanıt alamayan grup, Ankara-Samsun karayolunun Samsun istikametini trafiğe kapatarak oturma eylemi yapmıştı.

Hafta sonu olması nedeniyle fabrika yönetiminden kimseyle görüşemeyen grup, tekrar fabrika önünde toplandı. Yine yöneticilerle görüşemeyen grup, fabrika önünde bekleyişini sürdürdü.

Üreticilerden bir kişi, 50 günü aşkın süredir paralarını alamadıklarını belirterek, “Biz çok mağdur durumdayız. Hem üreticiler hem de nakliyeciler olarak hakkımızı alamıyoruz. Evimize götürecek ekmek, araçlarımıza alacak akaryakıt için paramız yok. Bu işi biran önce çözsünler. Siyasilerden de konuyla ilgilenmelerini ve mağduriyetlerimizi gidermemize yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Grubun taşkınlık yapma riskine karşı İl Merkez Jandarma Komutanlığı ekiplerince fabrika önünde güvenlik önlemi alındığı görüldü.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim