Şeker üretiminin yetiştiricisi, çalışanı ve kullanıcısı açısından sadece bir kesimi değil bütün ülkeyi ilgilendirdiğini kaydeden Yaşar, “Türkiye dünya ölçeğinde şeker üretimi ve tüketimi açısından önemli bir ülkedir. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin amaçları arasında iktidarın daralan ekonomiye kaynak yaratma yanında yerli ve yabancı sermayenin isteği doğrultusunda şeker üretiminde şeker pancarına dayalı sistemin yerine sermayenin denetiminde karlılığı yüksek Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) üretiminin getirilmek istendiği açıktır” dedi.

NBŞ üretiminde dünya gıda tekeli Cargill’in üretimin yüzde 43’ünü elinde tuttuğunu belirten Yaşar, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Ülkemizde de NBŞ üreten altı fabrikanın tamamı özel sektöre aittir. İnsan sağlığı açısından tehlikeli görülerek AB ülkelerinin çoğunda ciddi kısıtlamalar getirilen birçoğunda da yasaklanan NBŞ kullanım kotası ülkemizde sürekli artırılmaktadır.

Şeker üretiminin sermayeye devredilmesiyle birlikte karlılığı ve verimliliği yüksek 5-6 tanesi dışındaki tesislerin kapatılmasına kesin gözüyle bakılan, çalışanlar yanında şeker pancarı üretimi yapan çiftçileri de mağdur edecek olan özeleştirmelerden biran önce vazgeçilmelidir.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak, ulusal çıkarlar gözetilmeden, yerli ve yabancı sermayenin egemenliğinin yolunu açan, ülkemiz zenginliklerini halkın yararına değil uluslararası sermeyenin talanına sunan özelleştirmelerin her zaman karşısında olduk olmaya da devam edeceğiz.

Şeker fabrikalarının özelleştirme düzenlemesinin geri çekilmesini istiyoruz.

Bu neden 7 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 11.00’da Saat Kulesi Meydanında yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi tarafından organize edilen bütün kurumlara destek çağrısı yapılan mitinge konfederasyonumuz bütün bileşenleri ile destek verecektir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim