Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, CHP Çorum İl Örgütü’ndeki parti içi eğitim faaliyetleri için dün Çorum’daydı.

CHP İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

CHP Parti İçi Eğitim Birimi Çorum Sorumlusu Tuba Canlı, Parti İçi Eğitim Birimi Üyesi Serpil Ejder, CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ve ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıda Yılmaz ilk olarak 2019 seçimlerine değindi.

Türkiye’de seçim güvenliği sorunu bulunduğunu vurgulayan Necati Yılmaz, “Biz CHP olarak yıllardan beri çalıntı oylara dikkat çekiyoruz. En son referandumda mühürsüz oyların geçerli sayılmasıyla hukuk YSK tarafından ayaklar altına alındı. Şimdi ise bu oyların geçerli sayılacağı yeni bir düzenleme yapılarak, usulsüzlük yasal hâle getirildi. Çünkü vatandaşın gerçek iradesinin ortaya çıkmasından korkuyorlar.” dedi.

“KOLTUK İTTİFAKINA KARŞI ŞEKER İTTİFAKI”

AKP’nin artık tek başına iktidara gelemeyeceğini, MHP’nin ise baraj altında kalacağını belirten Yılmaz, “Bu iki parti taşıdıkları korku ve endişe nedeniyle Cumhur ittifakı adıyla bir işbirliğine giriştiler. Onların yaptığı aslında bir koltuk ittifakıdır. 15 yıllık tahribatın sonunda AKP’nin bir daha iktidar olanaklarını kullanmayacağı açıktır. Cumhur ittifakı denilen şey bir koltuk ittifakıdır. Türkiye’yi yönetmek için yüzde 51’lik barajı aşmak zorunda olan AKP, bunun çok gerisine düştüğünü ve hızla aşağı düştüğünü görüyor. Kendisiyle ittifak yapan diğer parti de baraj kaygısı yaşıyor. Dolayısıyla karşılıklı olarak bir baraj ittifakı, birlikte var olma, koltuğa tutunma ittifakı gerçekleşmiş durumda.

Bu ittifakın yanı sıra başka ittifaklar da var. Bunlardan en güçlüsü daha 2 gün önce Çorum’da saat kulesi meydanında gerçekleşti. Orada siyasi partiler yoktu. Orada siyasi parti bayrakları yoktu. Sadece Türk bayrağı vardı. Türk bayrağının altında Çorum’dan ve çevre illerden gelen çiftçiler, nakliyeciler, besiciler, çalışan işçiler hepsi bir aradaydı. Siyasi partileri, görüşleri farklı olabilir ama hepsi beraber satılmaya çalışılan şeker fabrikaları için oradaydılar.” diye konuştu.

“AKP, TEFECİLERE ÇALIŞIYOR”

Türk halkının 15 yıldır AKP iktidarına her istediğini verdiğini kaydeden Necati Yılmaz şöyle devam etti:

“Bugüne kadar vatandaşımızdan her istediğini almayı başaran AKP bu ülkenin imkânlarını önce FETÖ’ye, şimdi de tefecilere veriyor. İş olanakları kısıtlanırken, hükümet sadece tefecilere çalışıyor. Son 15 yılda 150 milyar dolar dış faiz, 675 milyar dolar ise iç borç ödedik. Dolayısıyla tefecilere çalışan bir savurgan hükümetle karşı karşıyayız. Öyle ki sanki halkın verdiği oylarla bu ülkenin tapusunu aldıklarını düşünüyorlar. Oysa kimse bu ülkenin tapusunu onlara vermedi. Bizim verdiğimiz süre içerisinde bu ülkeyi yönetme yetkisini aldılar. Ancak onlar mülk sahibi gibi davranıyorlar. Bu ülkenin bütün imkânlarını, kaynaklarını terör örgütlerine, tefecilere ve ortaklarına harcıyorlar. Bunu yaparken bir yandan da bu yaptıklarını sorgulatacak ahlâkî değerleri çürütme gayretindeler.”

“FABRİKALARI YENİDEN HALKA KAZANDIRACAĞIZ”

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle işsizliğin artacağına dikkat çeken CHP Milletvekili Necati Yılmaz, “İşsizlik, terör dâhil tüm sorunların ve musibetlerin anasıdır. İşsizliği artıran hiçbir uygulamaya âmin diyemeyiz. Biz, tefecileri besleyen bir sisteme karşıyız. CHP iktidarında, şimdi satılan tüm şeker fabrikalarını halkımıza geri döndüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim