Dün, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ile İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Suludere, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Kurtuluş mücadelesini zaferle taçlandırmış ülkemizin tüm imkânsızlıklarına rağmen ekonomik bağımsızlığını sağlamasına öncülük eden, atalarımızın bizlere mirası şeker fabrikaları, hükümet tarafından özelleştirilmek istenmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucuları, ‘her fabrika bir kale’ anlayışı ile bu fabrikaları gelecek kuşaklara emanet etmişlerdir. Dolayısıyla şeker fabrikaları yalnızca çalışan işçileri, pancar üreticilerini ve ailelerini değil, bağımsızlığımızın sembolleri olarak ülkemizi ve tüm yurttaşlarımızı doğrudan ilgilendirmektedir.

‘Şeker vatandır, vatan satılamaz’ ilkesi doğrultusunda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla 7 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 11.00’de Saat Kulesi Meydanı’nda yapacağımız mitingimizde; bütün Çorum halkını, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, siyasi partiler ve vatandaşlarımızı hiçbir siyasi anlayış gözetmeden Çorum Şeker Fabrikası’na sahip çıkmaya davet ediyorum.

Özellikle Çorum’daki siyasi parti il başkanlarına açık davetimdir. Her fabrika bir kaledir. Şeker fabrikaları atalarımızın bizlere mirasıdır. Mirasımızı sattırmayalım.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim