Milletvekili Ceylan, Öğretmenevi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek eski hastanenin son durumu ile ilgili bilgi verdi.
“Son süreçte 500 milyon liralık bir yatırım olan 800 yataklı Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni söz verdiğimiz gibi Temmuz ayında hizmete açtık” diyen Ceylan, taşınma işlemini ise kademe kademe gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
‘Çorum’u sağlıkta bölgesinde yıldız yapacağız’ diyerek yola çıktıklarını belirten Ceylan, “Hedefimiz, Çorum’dan büyük şehirlere hasta sevkine en asgariye indirmekti. Hamdolsun birçok bölümde bunu başardık. Artık dışarıdan sevk alır duruma geldik” dedi.
Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Sağlık Müdürü Metin Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Sinan Zehir, Çorum Eczacı Odası Başkanı Sönmez Çalışkan, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe ve eczacıların da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Ceylan, yeni bir hastane kampusunun oluşturulması devam ederken, şehrin bazı bölgeleri için ise bilgi kirliliğinin oluştuğunu gördüklerini kaydederek, “Daha önce Hasanpaşa Semt Polikliniği ile ilgili bir bilgi kirliliği vardı. O bölgedeki sorunu daha önce yapmış olduğumuz bir basın toplantısı ile netleştirmiştik. Hasanpaşa Semt Polikliniği’nde yine sağlık hizmeti verilmeye devam edilecek, Göğüs Hastalıkları Hastanesi de aynı yerinde hizmet vermeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Şimdi de Bahçelievler bölgesini ilgilendiren bir konu için bir arada olduklarını dile getiren Ceylan, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Biz daha önce de bu bölgede mutlaka sağlık hizmetinin devam etmesinden yanaydık. Hastanenin A, B ve D bloklarını yıkıp, başhekimliğin bulunduğu C bloğu ise tadilattan geçirerek mevcut haliyle bırakacaktık. Gerek Bahçelievler Mahallesi Muhtarlığı, gerekse de Eczacı Odası ile yaptığımız görüşmelerin sonucunda tadilat kararını erteledik. Pazartesi günü itibariyle Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde poliklinikler çalışmaya başladı. Burada dahiliye, enfeksiyon hastalıkları, cildiye, fizik tedavi, toplum ve ruh sağlığı gibi bölümler şu anda aktif. Kulak Burun Boğaz ve çocuk hastalıkları bölümü de haftaya başlayacak. Bahçelievler Mahallesi, Fatih Caddesi, Üçtutlar ve Karakeçili mahallelerinin sağlık hizmeti buradan verilecek.
İçerisinde Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Genel Sekreterlik, 112 Acil Komuta Merkezi, Toplum ve Ruh Sağlığı Birimi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin yer alacağı sağlık kompleksini bu yılın sonunda teslim alacağız.
Kent Meydanı projesinde yıkılmayan bir Sağlık Müdürlüğü binası vardı, orayı da yıkarak meydana katmış olacağız. Bu şekilde belediyemizin de katkısıyla Çorum büyük bir meydana kavuşmuş olacak.
Çorum’a yapacağımız daha çok şey var. Mevcut hastanenin trafik sorununu da en kısa zaman içerisinde çözeceğiz. Hastaneye günlük ortalama 20 bin kişi giriş-çıkış yapıyor. Oradaki trafik sorununu çözmek için 1-2 alternatif üzerinde duruyoruz.
Bizim derdimiz Çorum’a hizmet etmek. Her ne kadar Ak Parti milletvekili olsam da bu bir parti veya siyaset işi değil, Çorum’a hizmet etmek işidir.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim